Naar school gaan: wat heb jij nodig?

Gepubliceerd op 08 mei 2018

Wat hebben leerlingen met een beperking nodig om naar school te kunnen gaan? Randvoorwaarden zijn bekend. Een school moet toegankelijk zijn. Het lesmateriaal ook. Er moet zorg en ondersteuning zijn. En goed leerlingenvervoer. Ieder(in) (belangenvereniging voor mensen met een beperking of chronische ziekte) wil deze vrij algemene randvoorwaarden aanscherpen met leerlingen en ouders die hier dagelijks mee te maken hebben. Meld u aan voor een van de focusgesprekken.

De focusgesprekken zijn voor leerlingen met een beperking, chronische ziekte of psychische aandoening. En voor ouders van een schoolgaand kind met een beperking, chronische ziekte of psychische aandoening. Behoort u hiertoe? Ieder(in) hoort graag uw ideeën en ervaringen.

Uw input is belangrijk, want daarmee worden de randvoorwaarden scherper en kunnen zij nog beter opkomen voor leerlingen en studenten met een beperking, chronische ziekte of psychische aandoening.

Waar en wanneer?

Er zijn vier focusgroep-gesprekken:

  • Utrecht - maandag 28 mei, van 18.45 - 21.00 uur
  • Zwolle - dinsdag 29 mei, van 19.00 - 21.15 uur
  • Amersfoort - maandag 4 juni, van 19.00 - 21.15 uur
  • Tilburg - dinsdag 5 juni, van 19.00 - 21.15 uur

Aan een focusgesprek kunnen zes mensen deelnemen. Het gesprek duurt maximaal twee uur.

Vergoeding

Deelnemen is leuk en belangrijk. U ontmoet gelijkgestemden en uw mening wordt gehoord. Voor uw deelname krijgt u een vrijwilligersvergoeding van 50 euro. De reiskosten worden ook vergoed.

Aanmelden

Aanmelden kan via het formulier op de website van Ieder(in). Bij te veel aanmeldingen wordt gekeken naar volgorde van aanmelding en diversiteit in de groep.

Hebt u nog vragen, neem dan contact op met Danique ten Pas: d.tenpas@iederin.nl.

Ieder(in) organiseert de focusgesprekken samen met Patiëntenfederatie Nederland en MIND Landelijk Platform Psychische Gezondheid