Nierdonatie en eigen risico


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 25 april 2017

Nog steeds komt het voor dat zorgverzekeraars de kosten voor de jaarlijkse nacontroles van nierdonoren ten laste van het eigen risico laten komen. Sinds 2010 is het echter al zo dat de kosten van de nacontroles van de donor vergoed worden door zijn eigen zorgverzekering, maar buiten het eigen risico blijven.

Ons Steun- en adviespunt (STAP) krijgt daar regelmatig vragen over. STAP heeft een voorbeeldbrief opgesteld die donoren naar hun verzekeraar kunnen sturen om uit te leggen dat de nacontroles niet aan het eigen risico mogen worden gekoppeld. Vaak wordt dit dan heel snel weer gecorrigeerd.

De tekst in de brief is een voorbeeld. U kunt er zelf een brief van maken die van toepassing is op uw situatie. U bent zelf verantwoordelijk voor uw brief.

Lees meer

STAP

Komt u er toch niet uit met uw zorgverzekering? Neem dan contact op met STAP: 035 – 693 77 99 (ma/wo/vr van 10.00 - 12.00 uur) of 06-127 25 141 (di/do van 16.00 – 17.30 uur). Mailen kan ook: stap@nvn.nl.