Nieren.nl bestaat 3 jaar!


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 20 april 2021

Drie jaar geleden lanceerden de NVN en de Nierstichting samen het online platform nieren.nl. De afgelopen jaren heeft nieren.nl zich flink ontwikkeld, samen met zorgprofessionals, nierpatiënten, nierdonoren en naasten.

Nieren.nl biedt uitgebreide informatie over (leven met) nierschade. Daarnaast kunnen bezoekers van nieren.nl advies vragen aan een professional, koken met bijna 400 lekkere en gezonde recepten en ervaringen uitwisselen in de nieren.nl-community. Van dat laatste maken al meer dan 3.000 deelnemers gebruik.

Trots

Marja Ho-dac (directeur NVN): "lk ben trots op het team van Nieren.nl, dat met veel passie impact creëert voor nierpatiënten. En trots dat het platform zo snel door zoveel mensen wordt gevonden. Ook professionals zien het steeds meer als de bron voor betrouwbare informatie voor nierpatiënten en hun omgeving."

Uitdagingen en ontwikkelingen

Het afgelopen jaar stond nieren.nl grotendeels in het teken van het coronavirus. Wat betekent COVID-19 voor mensen met chronische nierschade? Hoe groot is het risico op besmetting? Zijn de vaccins wel geschikt voor nierpatiënten? In het corona-dossier op nieren.nl houdt nieren.nl de informatie actueel voor nierpatiënten, dialysepatiënten en transplantatiepatiënten. Dat doet nieren.nl samen met het Coördinatieteam Nefrologie.

Behalve met corona, is nieren.nl afgelopen jaar ook bezig geweest om het platform visueler en toegankelijker te maken. Marja Ho-dac moedigt dat aan: "Mijn wens voor de toekomst is meer afbeeldingen en video's voor betere inclusivitieit. Dus nog meer: de juiste info voor de juiste patiënt, op het juiste moment en in de best passende vorm."

Lees meer over de ontwikkelingen in het hele nieuwsbericht van nieren.nl.

Nieren.nl is jarig!