Nierwijzer.nl wordt uitgebreid met ervaringen van mantelzorgers


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 22 oktober 2020

Op nierwijzer.nl vertellen ruim 40 nierpatiënten hun ervaringen met de verschillende nierfunctievervangende behandelingen. Dat doen ze in korte filmpjes. De NVN ontwikkelt nu een nieuw onderdeel bij nierwijzer.nl, gericht op mantelzorgers.

De insteek van deze 'mantelzorgmodule' is hetzelfde: ervaringsdeskundigen vertellen hun verhalen in korte filmfragmenten, ingedeeld in verschillende categorieën. Die ervaringsdeskundigen zijn in dit geval ouders van kinderen met een nierziekte, partners/naasten van nierpatiënten en kinderen die zorgen voor hun ouders met een nierziekte.

Mantelzorgers gezocht

Voor deze mantelzorgmodule zijn we op zoek naar mensen die geïnterviewd willen worden over hun ervaringen als mantelzorger; ouders, partners, kinderen of anderen die direct bij nierpatiënten zijn betrokken.

Ook stellen wij een klankbordgroep van mantelzorgers samen. De klankbordgroep denkt mee over de uitvoering van de mantelzorgmodule. Ook hiervoor zoeken wij nog vrijwilligers.

Bent u mantelzorger en wilt u meewerken aan het nieuwe onderdeel mantelzorg op nierwijzer.nl, als geïnterviewde of als lid van de klankbordgroep? Meld u aan via secretariaat@nvn.nl. Daar kunt u ook terecht als u nog vragen hebt. Aanmelden kan tot en met 31 oktober 2020.

Lees ook