Nieuwe bestuursleden


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 25 april 2023

Sinds de AV van 15 april is het bestuur van de NVN twee nieuwe bestuursleden rijker. Welkom Jolanda Knorren en Douwe Hooijenga. Micky Scharn nam afscheid als bestuurslid. Met veel waardering en dank vanuit bestuur namens de hele NVN voor haar unieke bijdrage de afgelopen jaren. Micky, bedankt!

Douwe Hooijenga

Douwe Hooijenga (1987) is getrouwd met Anita en woont het prachtige Gytsjerk. Hij heeft bedrijfskunde gestudeerd en is in het dagelijks leven ondernemer en actief op meerdere vlakken. Zo runt hij een bedrijf in juridisch advies op het gebied van het huurrecht: Betaal Ik Te Veel Huur.nl. En hij is actief vanuit zijn bedrijf De Moderne Raadgever, op het gebied van zoals hij het zelf noemt “groei en ontwikkeling” bij ondernemers en hun bedrijven. Dit als adviseur, ondernemerscoach en als bijvoorbeeld projectleider van een E-Health Accelerator in Leeuwarden. Daarnaast is Douwe sinds 2014 ook raadslid en fractievoorzitter in de gemeente Tytsjerksteradiel.

Al zijn hele leven is hij nierpatiënt door de zeer zeldzame, erfelijke en chronische nierziekte 'de ziekte van Dent'. Hiervoor heeft hij in juli 2022 een niertransplantatie gehad waarbij hij een nier van zijn vader heeft ontvangen. In twee volgende operaties in het half jaar daarna zijn de beide eigen nieren nog verwijderd doordat de ziekte bleef opspelen en de transplantatienier daardoor niet goed de kans kreeg. Dankbaar voor hetgeen wat er mogelijk is en wat hij allemaal nog kan en mag doen wil hij zich na dit alles nu ook graag inzetten voor de NVN.

Jolanda Knorren 

'Jolanda Knorren, 1962. Ik woon samen met mijn man Rob in Zutphen. Ik ben daar 23 jaar geleden komen wonen vanuit Den Haag. Ik heb 1 dochter die samenwoont in Arnhem.

Ik ben een positief ingesteld mens met een open blik, een mening en ik hou van relativeren. Mijn ziekte speelt vanzelfsprekend een rol in mijn leven, maar ik laat mijn leven er niet door bepalen. Ik kijk altijd naar de mogelijkheden. En ik ben graag zelf in control over mijn leven en de keuzes die ik mag of moet maken.

Ik werk fulltime als bestuurder bij Raster(-groep) in Deventer. Een organisatie met Welzijn (Raster Welzijn) en Kinderopvang (Sam &ko). Met onze kinderopvang en welzijnsdiensten zijn we, kortgezegd, aanwezig in de buurt, bouwen we aan vertrouwensrelaties en werken we aan verbinding.

Samen met mijn collega’s werken we aan sterke buurten en krachtige buurtgemeenschappen. Dat doen we gepassioneerd, dichtbij en door voortdurend ervaringen en kennis met anderen te delen.

Ik heb maandelijks een blog in kinderopvangtotaal en binnenkort start ik met een column voor het vakblad management kinderopvang.

In 2009 is geconstateerd dat ik door het nefrotisch syndroom in combinatie met diabetes, chronisch nierfalen had. Op dit moment is mijn eGFR-waarde 10, heb ik een donor en ben ik in afwachting van het juiste moment tot transplantatie. Zolang mijn kwaliteit van leven goed is, stellen we deze transplantatie nog even uit.

Al geruime tijd speel ik met de gedachte om, vanuit mijn maatschappelijke positie, deel te nemen aan een bestuur. En ik ben blij dat dat in dit bestuur mogelijk is. Ik denk dat ik als bestuurder en ervaringsdeskundige van meerwaarde kan zijn bij de NVN.

Meer weten over het bestuur of de directie?

Ga dan naar bestuur & directie