NVN verwelkomt nieuwe bestuursleden


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 26 november 2020

Eigenlijk zou Jan van Cruchten al in april stoppen als voorzitter van de NVN. Maar door het coronavirus was er toen geen echte ALV mogelijk en kon er geen stemming plaatsvinden. Afgelopen zaterdag kozen de leden dan toch een nieuwe voorzitter: Coert van Ee.

Coert kennen we al als bestuurslid van de NVN. Naast voorzitter van de NVN is hij voorzitter van het Rode Kruis in IJsselstein en president van de Europan Kidney Patients Federation (EKPF).

Nieuw in het bestuur zijn Janneke Bresser-Keijzers en Rob Spijkers. Zij stellen zich hierna voor.

Janneke Bresser-Keijzers

Janneke is sinds 2011 bestuurslid en secretaris van de regionale nierpatiëntenvereniging NefroN in Eindhoven. Als (vrijwillig) corrector van Wisselwerking heeft zij er jarenlang voor gezorgd dat ons ledenblad foutloos bij u op de mat viel.

Janneke kijkt ernaar uit om haar kennis en ervaring in te zetten als bestuurslid van de NVN: ‘Ik ben op zoek naar meer uitdaging nu onze zoon ouder wordt en een bestuursfunctie bij de NVN lijkt mij een mooie en logische volgende stap. Ik zie ernaar uit om me samen met de andere bestuursleden in te gaan zetten voor de leden. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik ben er klaar voor!’

Janneke is getrouwd en heeft een zoon. Sinds 1996 is Janneke nierpatiënt, sinds 2015 doet zij nachtelijke hemodialyse thuis.

Rob Spijkers

In zijn werkende leven bekleedde Rob verschillende bestuursfuncties, daarna ging hij als vrijwilliger aan de slag. Als bestuurslid van de regionale nierpatiëntenvereniging Roermond houdt Rob zich bezig met het opzetten van een patiëntenadviesraad naar voorbeeld van de PAR Nefrologie in Nijmegen. Ook neemt hij deel aan het pilotproject Inzet van ervaringsdeskundigen bij de visitatie van dialysecentra.

‘Al op jonge leeftijd heb ik nierziekte van dichtbij meegemaakt. Maar ik kan nu aangeven dat het zelf nierpatiënt zijn niet in de buurt komt van die beleving. Als ervaringsdeskundige breng ik graag de patiënt dichter bij zijn behandelingsproces en probeer voor de behandelaars de patiëntbeleving inzichtelijk te maken.’

Rob is getrouwd, vader van een zoon en een dochter en trotse opa van 2 kleinkinderen. Sinds 2018 is Rob nierpatiënt, hij doet hemodialyse.

We wensen Rob, Janneke en Coert veel succes en plezier in hun bestuursfuncties bij de NVN!

Rob Spijkers en Janneke Bresser-Keijzers

Bestuursleden

Wilt u ook de andere bestuursleden leren kennen? Bekijk hun profielen:

Bestuursleden NVN