Patiëntenorganisaties vormen eigen adviesraad voor ZorgkaartNederland

Gepubliceerd op 06 september 2018

Patiëntenorganisaties, waaronder de NVN, denken nu actief mee met het beleid van ZorgkaartNederland in de onlangs opgerichte adviesraad.

De NVN, ReumaZorg Nederland, Nederlandse Vereniging Klompvoetjes, Nationale Vereniging van Sjögren Patiënten en de ApneuVereniging zijn op 9 juli voor het eerst bijeen gekomen om kennis te maken met elkaar en ZorgkaartNederland.

Al snel kwamen vele onderwerpen naar voren die de adviesraad kan oppakken. Op volgende bijeenkomst (19 oktober) komen onder meer de gedragscode, het oneigenlijk gebruik van waarderingen en informatie over aandoeningen aan bod.

Aanvulling op bestaande adviesraad

Er is al langere tijd een adviesraad actief waarin zorgaanbieders, beroepsverenigingen en branchepartijen vertegenwoordigd zijn. De adviesraad van patiëntenorganisaties is daar een belangrijke aanvulling op, omdat deze het patiëntenperspectief op ZorgkaartNederland verder aanscherpt en de belangen en behoeftes van patiëntenorganisaties behartigt.

Over ZorgkaartNederland

Op ZorgkaartNederland kunnen mensen hun ervaringen met de zorg delen met elkaar. De website helpt een zorgverlener te kiezen die het best past. ZorgkaartNederland is een website van Patiëntenfederatie Nederland.