Pia Dijkstra stelt Kamervragen over financiering Nierteam aan Huis


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 21 maart 2019

Vorige week berichtten wij al over de problemen bij Nierteam aan Huis, het project waarin zorgverleners informatie geven over orgaandonatie en niertransplantatie én nierpatiënten begeleiden bij het vinden van een levende donor.

Iedereen is overtuigd van het belang van Nierteam aan Huis. Toch dreigt het project in financiële problemen te komen door lange doorlooptijden bij de Nederlandse Zorgautoriteit. (NZa). Een aanvraag om Nierteam aan Huis onder te brengen in het pakket van de vergoede zorg is ingediend. De beoordelingstermijnen zijn echter zodanig lang, dat vergoeding pas in 2021 mogelijk dreigt te worden. Daarmee komt de financiële onderbouwing van het project in gevaar.

Schriftelijke vragen aan de minister

Pia Dijkstra, D66, heeft dit probleem onder de aandacht gebracht in de politiek. Zij heeft op 20 maart schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge.

Lees de vragen op www.tweedekamer.nl. De vragen moeten binnen 3 weken (of na een uitstelbericht binnen 6 weken) beantwoord worden.