Recept van maart: Paprika gevuld met gehakt

Gepubliceerd op 13 maart 2017

Voor wie niet te lang in de keuken wil staan, maar toch lekker en zoutarm wil eten: gevulde paprika met gehakt. Met dank aan de diëtisten uit het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein.

Het recept is voor 2 personen, bereidingstijd 15 minuten en oventijd 35-40 minuten.

Ingrediënten

2 paprika’s
200 gram rundergehakt
1 theelepel green currypoeder (blikje Jonnie Boer)
1 ei
3 eetlepels paneermeel
1 lente-uitje, fijn gesneden
2 eetlepels rozijnen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met olie.
Halveer de paprika’s en verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
Voeg aan het gehakt de green currypoeder, het ei, de paneermeel, de lente-ui en de rozijnen en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het gehakt in 4 porties en vul er de paprikahelften mee.
Zet de paprikahelft in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de schaal in de oven. Verwijder de aluminiumfolie na 20 minuten en laat het geheel nog ca. 15 minuten in de oven staan tot het gehakt bruin kleurt.
Lekker met gekookte rijst en een groene salade

Bevat per portie (2 halve paprika’s)

26 gram eiwit
0,69 gram zout (280 mg natrium)
760 mg kalium
290 mg fosfaat
24 gram koolhydraten

Meer recepten

Bekijk alle zoutarme recepten