Stemming ADR verschoven naar 13 februari


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 31 januari 2018

Senatoren van de Eerste Kamer hadden gisteren na het ADR-debat nog zo veel vragen dat besloten is het debat op 6 februari voort te zetten. De stemming is daardoor ook verschoven; die zal plaatsvinden op dinsdag 13 februari.

De PvdA vroeg om schorsing van het debat en verzocht Pia Dijkstra om meer informatie over onder meer de positie van de nabestaanden, rol van de artsen en de inbreuk op de onaantastbaarheid van het menselijk lichaam (Artikel 11 van de Grondwet).

Dijkstra zegde toe snel per brief antwoorden op de vragen van de senatoren te geven. Het debat kan dan volgende week dinsdag worden voortgezet. De stemming zou aanvankelijk op 6 februari zijn, maar is verzet naar 13 februari.

Start in 2020

Als de donorwet wordt aangenomen door de Eerste Kamer, kan hij in juli 2020 ingaan. Er moet dan eerst een langdurige campagne gevoerd worden om iedereen te informeren over de consequenties van de wet.

Lees meer