Stop de pillenchaos

Gepubliceerd op 18 februari 2019

Dagelijks horen we in het nieuws verhalen over medicijnen. Of ze zijn te duur, of ze zijn vervuild, of ze zijn er niet. Uit onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland weten we dat 1 op de 2 personen bij de apotheek te horen krijgt dat zijn medicijn er niet is. Soms komt het een dag later, soms na een week en soms helemaal niet.

In Nederland zijn meer dan 11 miljoen mensen afhankelijk van hun medicijnen. Het maakt voor hen niet uit waarom een medicijn er niet is. Maar dat het er niet is kan het verschil betekenen tussen beter worden of ziek zijn.

Niemand voelt zich verantwoordelijk

Als een medicijn er niet is wijzen fabrikanten, groothandels, apothekers en zorgverzekeraars naar elkaar. Niemand voelt zich verantwoordelijk. En patiënten staan in de kou.

Patiëntenfederatie Nederland doet met de actie #Stopdepillenchaos een oproep aan al deze partijen. Wij vinden dat zij zich allemaal verantwoordelijk moeten voelen én tonen voor het voldoende leveren van de juiste medicijnen. En dat zij dit doen tegen een redelijke prijs.

Steun de actie!

Vind u ook dat er een eind moet komen aan de chaos rondom medicijnen? Steun de actie dan op #stopdepillenchaos, op de website van Patiëntenfederatie Nederland.

 

Meer over #Stopdepillenchaos