TransFit-sportdag voor getransplanteerden


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 25 april 2022

Op zaterdag 21 mei 2022 organiseert Stichting Sport en Transplantatie, samen met studenten van het CIOS Rijn IJssel, de eerste TransFit-sportdag in Arnhem. Deze sportdag is voor getransplanteerden, hun partners en andere betrokkenen bij een orgaan- of stamceltransplantatie. Zie en ervaar je hoe je na een transplantatie weer kunt sporten en bewegen!

Kennismaken met verschillende sporten

Op de sportdag kun een introductie krijgen in de sporten voetbal, volleybal, zwemmen, atletiek (onderdelen), badminton, mountainbiken, handbal, basketbal, korfbal, uni-hockey (ook wel floorball genoemd), bokstraining en archery tag (een variant van boogschieten).

Alle sporten worden ‘non-contact’ uitgevoerd, zodat er geen risico is voor je transplantatie-orgaan. Je krijgt aanwijzingen van toekomstige sportleraren en trainers die zich hebben verdiept in sporten en bewegen na transplantatie.

TransFit-programma

Je ontmoet lotgenoten die de voordelen, mogelijkheden en het plezier van sporten al ervaren. Hoor hoe zij na hun transplantatie weer aan het bewegen zijn gegaan en drempels hebben overwonnen.

Je hoort over het TransFit-programma waarmee de Stichting Sport en Transplantatie sport en beweging voor alle getransplanteerden in Nederland mogelijk wil maken.

Meer weten?

Uitgebreide informatie over de TransFit-sportdag vind je op transfit.nl/sportdag. Daar kun je je ook inschrijven. 

Bekijk ook