Uitnodigingen voor vaccinatie onderweg


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 18 maart 2021

Mensen met nierfalen krijgen uiterlijk volgende week een uitnodiging voor vaccinatie tegen corona. Dat heeft het RIVM op 17 maart bekend gemaakt.

Het RIVM schrijft dat alle mensen die behoren tot 5 specifieke medische hoog-risicogroepen én die de afgelopen anderhalf jaar een poliklinisch consult hadden bij hun medisch specialist, een uitnodiging krijgen voor een vaccinatie. Mensen met ernstig nierfalen vallen onder die groep.

En onder de groep 'mensen met ernstig nierfalen' vallen:  

  • niertransplantatiepatiënten;
  • dialysepatiënten;
  • patiënten met eindstadium nierfalen die worden voorbereid voor dialyse of transplantatie.

Dubbele uitnodiging? Zelf kiezen

Mensen met ernstig nierfalen krijgen de uitnodiging via het ziekenhuis. Bent u in meerdere ziekenhuizen onder behandeling? Dan krijgt u mogelijk een dubbele uitnodiging. U mag dan kiezen voor een van de uitnodigingen; en u afmelden bij het andere ziekenhuis.

Vaccin: Moderna

De Gezondheidsraad heeft geadviseerd om te vaccineren met Moderna (een mRNA-vaccin), ongeacht de leeftijd.

De vaccins worden door tien ziekenhuisapotheken omgepakt en verspreid onder de ziekenhuizen. Dat gebeurt in twee etappes, omdat er niet voldoende vaccins beschikbaar zijn voor één levering. De ziekenhuizen ontvangen ruim de eerste helft van de vaccins op 23 maart. De rest van de vaccins volgt twee weken later, als de volgende levering Moderna-vaccins in Nederland is gearriveerd en verwerkt.

Meer info?

  • Het volledige nieuwsbericht van het RIVM staat op rivm.nl.
  • Heeft u vragen over vaccinatie bij nierpatiënten, kijk dan op nieren.nl.

Het volledige nieuwsbericht van RIVM staat op rivm.nl.

Meer informatie over vaccinatie bij nierpatienten staat op nieren.nl.