Vacature beleidsmedewerker


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 12 november 2019

We zoeken een nieuwe collega die zich voor 24 uur per week gaat bezig houden met projecten binnen de speerpunten ‘eigen regie’ en ‘ervaringskennis delen’.

Eigen regie

Binnen het speerpunt ‘Eigen regie’ richten wij ons op de ondersteuning van mensen bij het zelf vorm geven van hun leven met een nierziekte. Projecten binnen dit speerpunt richten zich op vragen als ‘Hoe beïnvloedt een achteruitgaande nierfunctie mijn leven, wat kan ik eraan doen en hoe ga ik er mee om?’.

Ervaringskennis delen

Binnen het speerpunt ‘Ervaringskennis delen’ faciliteren wij het delen van ervaringen, gevoelens en vragen tussen nierpatiënten en hun naasten. Dit biedt ons tevens een kans om kennis en inzichten te verzamelen en deze te gebruiken bij onze belangenbehartiging.

Alle activiteiten zijn terug te vinden in het activiteitenplan 2019.

Naast de uitvoering van projecten behoort de begeleiding van de ervaringskennisgroep ‘Zeldzame nierziekten’ ook tot het takenpakket.

Wie zijn wij?

De Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) is een vereniging van en voor mensen met een verstoorde nierfunctie, getransplanteerden, nierdonoren en hun naasten. De NVN heeft circa 7.000 leden. We werken met circa 170 vrijwilligers en 20 bureaumedewerkers.

Wij (leden, vrijwilligers, bestuur en medewerkers van het landelijk bureau) werken binnen zes speerpunten:

Ben jij degene die

 • beschikt over HBO+ denk- en werkniveau,
 • beschikt over goede contactuele vaardigheden en inlevingsvermogen in mensen met een chronische ziekte; denken vanuit patiëntenperspectief is een sleutelwoord, 
 • ervaring heeft met het systematisch ontwikkelen en uitvoeren van (patiënten)raadplegingen en het vertalen van de uitkomsten in concrete verbeteracties, 
 • brede ervaring heeft met projectmatig werken, projectleiding en implementatie van projecten,
 • ervaring heeft met, en plezier heeft in, het samenwerken met vrijwilligers en zorgprofessionals,
 • zowel zelfstandig als goed in teamverband kan werken,
 • creatief, accuraat en betrouwbaar is met een hands-on mentaliteit, 
 • flexibel inzetbaar is en op af en toe op avonden en zaterdagen kan werken.

Dan bieden wij je met veel plezier

 • een veelzijdig, dynamisch werkveld met zeer betrokken mensen,
 • een team en vereniging die continu in ontwikkeling zijn, 
 • een werkomgeving met korte lijnen, directe communicatie, diverse vormen van overleg en begeleiding en enthousiaste collega's.

Deze functie is vooralsnog voor de duur van één jaar, met de intentie tot een vast dienstverband. Het salaris is conform de CAO Sociaal Werk (schaal 9).

Reageren

Voel je je aangesproken door deze vacature, dan kun je reageren door een motivatiebrief met CV te sturen aan het secretariaat van de NVN via Simone Zijlstra, zijlstra@nvn.nl of per post naar NVN, t.a.v. Simone Zijlstra, Postbus 284, 1400 AG Bussum. Je kunt reageren tot en met 3 december.

Gesprekken vinden plaats op 12 december (eerste ronde) en 18 december (tweede ronde).

Meer informatie

Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Marjolein Storm, teamcoördinator Eigen regie en Ervaringskennis delen, 035 - 691 21 28.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.