Webinar Coronavirus en transplantatie


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 19 mei 2020

Wat betekent het coronavirus voor mensen die getransplanteerd zijn of op de wachtlijst staan voor een niertransplantatie? Is het nog wel veilig om een nier te doneren? Bij nieren.nl en de NVN komen dagelijks vragen binnen van patiënten, donoren en hun naasten.

Op 27 mei geven wij in een webinar antwoord op deze vragen over het coronavirus. Dat doen we samen met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Erasmus MC, de Nederlandse Federatie voor Nefrologie (NFN) en het Landelijk Coördinatieteam Nefrologie.

Wat is een webinar?

Een webinar is een interactieve live-uitzending via internet. Een dag voor het webinar ontvangt u een e-mail met link naar de live-uitzending. U hoeft geen software te downloaden. U kunt vanaf uw computer, laptop, tablet of telefoon heel makkelijk deelnemen door op het linkje te klikken.

Voor wie is het webinar?

Iedereen kan het webinar bekijken, u hoeft hiervoor geen lid te zijn van de NVN.

Met dit gezamenlijke webinar willen wij u informeren over de huidige stand van zaken van de coronapandemie en wat dit betekent voor:

  • Niertransplantatiepatiënten
  • Mensen die op de wachtlijst staan voor een niertransplantatie
  • Mensen die een nier gaan doneren
  • Naasten

Onderwerpen en vragen

Tijdens het webinar komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Informatie over het coronavirus (COVID-19) en wat dit voor u betekent
  • Huidige feiten en cijfers
  • Veiligheid ziekenhuisbezoek, ziekenhuisopnames en het herstarten van het transplantatieprogramma
  • Hoe om te gaan met de 1,5 meter maatschappij en de versoepeling van de coronamaatregelen
  • Hoe om te gaan met gevoelens van angst en onzekerheid

Sprekers

Voorafgaand aan het webinar kunt u vragen insturen. Ook tijdens het webinar kunt u (live) vragen stellen. Vanwege privacy kunnen we niet specifiek ingaan op uw persoonlijke situatie, wel kunnen deskundigen in algemene zin antwoorden. De volgende sprekers zijn aanwezig:

  • Joris Rotmans (internist-nefroloog), Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)
  • Jacqueline van de Wetering (internist-nefroloog), Erasmus MC Rotterdam
  • Emma Massey (psycholoog en onderzoeker), Erasmus MC Rotterdam
  • Marja Ho-dac, directeur Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN)

Meld u nu aan!

De online bijeenkomst is openbaar en voor iedereen toegankelijk; u moet zich wel aanmelden. Dat kan met het inschrijfformulier in de agenda.

Na aanmelding ontvangt u een korte enquête. Hierin kunt u aangeven welke vragen er bij u leven. De sprekers kunnen deze vragen gebruiken om het webinar voor te bereiden. Probeer uw vraag kort en krachtig te formuleren. Stel zo veel mogelijk algemene vragen en geen vragen die specifiek uw persoonlijke situatie betreffen. Voor dit soort vragen is uw eigen arts uw aanspreekpunt.

Meer informatie

Vragen over het webinar kunt u stellen via redactie@nieren.nl.

Terugkijken

Wij hopen dat u aanwezig bent op 27 mei! De bijeenkomst wordt opgenomen. Mocht het u niet lukken om deel te nemen aan de bijeenkomst, dan kunt u deze later alsnog bekijken op de NVN-site en op nieren.nl. 

Datum & tijd

27 mei
19.00 - 20.00 uur

Locatie

Webinar: online bijeenkomst

Lees meer