Webinar: Huidtumoren na een (nier)transplantatie


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 24 februari 2023

Na een niertransplantatie heb je meer kans om kanker te krijgen. Hoe komt dat? En kun je dat voorkomen? Daarover gaat het webinar op donderdag 30 maart, dat de NVN organiseert samen met Nierpatiënten Vereniging Maastricht.

De kans op kanker, met name huidkanker, is verhoogd na een niertransplantatie. Dit komt door de medicijnen tegen afstoting: die zorgen dat je afweersysteem minder goed werkt. Ook het nierfalen en eventuele dialyse voorafgaand aan de transplantatie spelen mogelijk een rol. Kankercellen krijgen daardoor meer kans om zich te ontwikkelen.

Programma

Tijdens het webinar geven internist-nefroloog dr. Mariëlle Gelens (Maastricht UMC) en dermatoloog prof. dr. Marcel Bekkenk (Amsterdam UMC) meer uitleg over de oorzaken en de risicofactoren van kanker, maar ook over de verschillende soorten tumoren en behandelingen. En je krijgt tips om huidkanker te voorkomen. Daarnaast geven ze antwoord op vragen van deelnemers aan het webinar. 

Het webinar wordt geleid door Dorry Engelmann, zij is tevens ervaringsdeskundige.

Stuur ook jouw vraag in!

Heb je een vraag over huidtumoren na een (nier)transplantatie? E-mail je vraag dan voor het webinar naar jager@nvn.nl.

Tijdens het webinar geven de sprekers antwoord op jouw (anoniem gemaakte) vraag. Handig te weten: de sprekers geven geen (medisch) advies over je persoonlijke situatie, maar alleen antwoord op algemene vragen.

Aanmelden

Klik op de button om je aan te melden. Een week voor het webinar ontvang je per e-mail een bevestiging, met een link naar Zoom.

 

Ik meld me aan

 

Datum & tijd

30 maart 2023
19.30 – 20.45 uur

Locatie

Online (via Zoom)