Wilt u ons een foto sturen van het uitzicht vanuit uw dialysestoel?

Gepubliceerd op 18 oktober 2017

Dat was de centrale vraag bij onze Vakantiefotowedstrijd 2017. Vakantiegangers: dank voor de vele enthousiaste inzendingen!

Hoofdprijzen

We selecteerden 2 hoofdwinnaars. Zij winnen een reisboek van Floortje Dessing. EN ze mogen over hun vakantiebelevenissen vertellen in de Wisselwerking-rubriek Op weg/Weer thuis in een volgend nummer van ons blad.

Dit zijn de winnaars 

Uitzicht op de Moezel

Han ten Kate: ‘Uitzicht vanuit dialysecentrum Zell aan de Moezel in Duitsland. Ik heb daar met hemelvaart en Pinksteren gedialyseerd.’

Redactie: Han is deze zomer met de caravan naar Tsjechië geweest, waar hij ook in een centrum heeft gedialyseerd. In een volgend nummer meer hierover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noorse gletsjer geeft nieuwe energie

Baukje Adema-de Wit: ‘Op de foto onze Teije (7) aan de voet van een gletsjer in Noorwegen. Hij is hier volop in zijn element. Teije heeft het congenitaal nefrotisch syndroom. Zijn beide nieren zijn stuk en wij hopen dat een transplantatie nog zolang mogelijk uitgesteld kan worden. Teije krijgt veel medicatie en heeft een aangepast dieet met minder zout en eiwitten. We genieten met elkaar volop van het leven en leven per dag. We denken niet teveel na over wat ons nog te wachten staat. Teije heeft in Noorwegen vooral genoten van het zoeken naar stenen om in het water te gooien. De rust en reinheid van dit mooie land heeft ons weer energie gegeven voor de komende tijd!’

Redactie: Deze foto voldoet eigenlijk niet aan de opdracht (een foto van het uitzicht tijdens een dialysevakantie), maar we vinden het beeld en het verhaal erachter zo mooi, dat we toch menen dat deze foto een hoofdprijs verdient.