Zalm met walnotensalsa

Gepubliceerd op 13 april 2017

Bent u op zoek naar een bijzonder gerecht voor de paasdis? Probeer dan deze zalm met walnotensalsa eens: feestelijk en natuulijk zoutarm.

Het recept is voor 2 personen, de bereidingstijd is 20 minuten.

Ingrediënten

1 eetlepel olijfolie
1 theelepel azijn
4 takjes peterselie, fijn gehakt
½ teen knoflook, klein gesneden
mespunt geraspte citroenschil
1 theelepel citroensap
½ eetlepel kappertjes, fijn gesneden
25 gram walnoten, gehakt

2 moten zalm à 125 gram
peper uit de molen

Bereiding

Meng voor de salsa de olijfolie, de azijn, de gehakte peterselie, de knoflook, de geraspte citroenschil, het citroensap en de kappertjes door elkaar.
Voeg de gehakte walnoten pas vlak voor het opdienen toe.

Bestrooi de zalm met peper en bak de zalm in olie of vloeibaar bak en braadvet in ca. 10 minuten gaar. (De zalm kan ook onder de grill bereid worden).

Leg de gare zalm op voorverwarmde borden en schep de salsa over of naast de vis.

Bevat per portie

28 gram eiwit
0,67 gram zout (270 mg natrium)
580 mg kalium
370 mg fosfaat
2 gram KH

Meer recepten

Bekijk alle zoutarme recepten