Zelfmanagementcursus PPEP4ALL voor nierpatiënten gemist?


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 04 februari 2019

In het najaar van 2018 volgden 65 mensen op zeven plaatsen in het land de cursus PPEP4ALL voor nierpatiënten. Deze cursus leerde hen om te gaan met de psychosociale gevolgen van het hebben van een nierziekte.

Dit project is officieel ten einde en de NVN verwacht op korte termijn geen nieuwe cursussen voor nierpatiënten te organiseren.

Wel 'algemene'  PPEP4ALL-training

Wel worden er in het land 'algemene' PPEP4ALL-cursussen georganiseerd. De algemene cursus is in opzet gelijk aan de cursus voor nierpatiënten, er doen alleen ook mensen met andere chronische aandoeningen aan mee. De ervaring leert dat dit geen probleem is: veel onderwerpen uit de cursus zijn aan de orde bij mensen met verschillende chronische ziekten.

Vanaf 11 maart in Hoorn

Op 11 maart starten twee trainers, Suzan Eigenfeld en Judith Langerijs een nieuwe, algemene PPEP4ALL-cursus. Zij gaven vorig jaar ook de training voor nierpatiënten.

Meer informatie

  • De cursus vindt plaats op acht maandagavonden om 19.00 uur
  • Locatie is het Dijklanderziekenhuis in Hoorn.
  • Als u aanvullend verzekerd  bent bij VGZ, krijgt u de cursuskosten vergoed.
  • U leest meer over de data en hoe u zich opgeeft op hun Twitterbericht.
  • Of stuur een e-mail naar Irene Hin van PPEP4ALL (hin@ppep4all.nl). Zij laat het u weten als er een PPEP4ALL-cursus in uw omgeving start.

Meer over PPEP4ALL

Op de pagina PPEP4ALL leest u meer over de training en de voordelen ervan voor patiënten.