ZILVER voor de volleyballers!


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 19 augustus 2019

Roelina doet deze week mee aan de World Transparant Games, een soort Olympische Spelen voor mensen met een donororgaan. Tussen de trainingen en wedstrijden door houdt zij ons op de hoogte. 


Zondag 18 augustus:

‘Om 9.00 uur zijn we in de sporthal. Vandaag gaat het gebeuren: het volleybaltoernooi waar we al 2 jaar naar uitkijken en hard voor getraind hebben.

De poulewedstrijden zijn best pittig (2 sets), maar we winnen van Groot-Brittannië, Finland en de USA en spelen gelijk tegen Italië! Daarna: de halve finale tegen Argentinië, die we - boven verwachting – ook winnen! De vermoeidheid begint al aardig toe te slaan, maar gelukkig blijft het oranjelegioen ons aanmoedigen.

In de finale komen we Italië weer tegen, maar nu zijn ze toch echt beter. Geen schande om te verliezen van zo'n goed volleyballand. Een paar tranen hebben we wel gelaten, van vermoeidheid én van blijdschap. Ik ben zo blij met onze zilveren medaille, zo trots dat we weer zo ver zijn gekomen!'

Lees ook

Foto's: worldtransplantgames.org en Roelina Huijer