Zoutarm koken: Quinoa met kipfilet

Gepubliceerd op 13 maart 2018

De diëtisten van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein verrassen ons deze maand met een niet-alledaags recept: quinoa met kipfilet.

Quinoa komt uit Zuid-Amerika en is een plant met rode of oranje pluimen. Het zaad lijkt op graan en de blaadjes lijken op spinazie. Die blaadjes worden overigens niet gegeten.

De zaden lijken op graankorrels. Ze worden ook als graan in de keuken gebruikt. In Nederland dient quinoa vooral als vervanger van rijst of couscous. Omdat quinoa geen graan is bevat het geen gluten en is dus geschikt voor coeliakiepatiënten. 


Quinoa met kipfilet

2 grote porties

Ingrediënten

1 eetlepel (olijf)olie
½ ui, gesneden
2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
2 winterwortels, in stukjes gesneden
1 laurierblaadje
1 eetlepel geraspte citroenschil
1 eetlepel citroensap
75 gram diepvriesdoperwten, ontdooid
200 gram kipfilet
djahé poeder
kerriepoeder
1 eetlepel vloeibare bak & braad
75 gram quinoa

Bereiding

  • Doe de olie in een middelgrote hapjes/wokpan.
  • Voeg de gesneden ui, bleekselderij en wortels toe en bak die onder geregeld roeren ongeveer 10 minuten.
  • Voeg het laurierblad, de citroensap en de geraspte citroenschil toe.
  • Kruid de kipfilet met djahé en kerrie.
  • Verhit de vloeibare bak & braad in een koekenpan en bak de kip gaar.
  • Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voor het opdienen kunt u de gare quinoa door het groentenmengsel scheppen, maar alles apart serveren is ook een optie.

Bevat per portie

  • Eiwit 32 gram
  • Natrium 125 mg
  • Kalium 1150 mg
  • Fosfaat 420 mg
  • Koolhydraten 26 gram

Meer recepten

Bekijk al onze zoutarme recepten