Zalm uit de oven

Goddelijk lekker. Bovendien is de bereiding een fluitje van een cent en kunt u dit gerecht van tevoren maken, zodat u het in de oven kunt schuiven, wanneer u dat uitkomt.

De combinatie van honing, mosterd en pecannoten geeft een miraculeus lekker resultaat. Ik heb het gemaakt met tagliatelle, maar u kunt ook voor een andere pasta kiezen. Risotto of ravioli zullen er ook goed bij passen. Als bijgerecht heb ik gekozen voor een mediterrane salade. Maar ook hier geldt: kies wat u lekker vindt.

Gevonden bij recepten van Albert Heijn (Allerhande).

Voor 4 personen hebt u nodig

  • 50 gr gesmolten boter
  • 3 eetlepels Dijon mosterd
  • 1½ eetlepel honing
  • 4 eetlepels broodkruim
  • 4 eetlepels pecannoten, klein gehakt
  • 4 theelepels peterselie, fijn gehakt
  • 4 zalmfilets
  • peper
  • 1 citroen (voor garnering)

Bereiden

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng in een kleine kom de boter, mosterd en honing. Zet dit mengsel apart.
  • Meng in een andere kom de broodkruimels, pecannoten en peterselie.
  • Bestrijk elke zalmfilet met het honing-mosterdmengsel, en strooi het broodkruimelmengsel over de bovenkant.
  • Bak de zalm 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Bestrooi met peper naar smaak en garneer met een partje citroen.

Bevat per persoon

  • Eiwit: 23 g
  • Zout: 0,45 g
  • Kalium: 595 mg
  • Fosfaat: 350 mg

De vermelde voedingswaarden zijn per persoon. De waarden voor pasta en salade zijn niet mee berekend.

Berekening van voedingswaarden: Monique Hoogerwerf (diëtist Meander Medisch Centrum/Antonius Ziekenhuis).

Foto: Nico van Velden

Frans is amateurkok en redacteur van ons ledenblad Wisselwerking. Hij kookt elke 2 maanden een zoutarm gerecht voor ons. 

Bekijk ook