Vooruit blijven denken


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Durft u het al? Vooruitdenken aan wat er wel weer kan? Ik vind het nog best lastig om te bedenken hoe de wereld er uitziet als het nieuws niet meer wordt gedomineerd door dat virus. Geven we weer handen? Organiseren we als NVN weer live bijeenkomsten? En hoe zien die er dan uit? Met de regionale nierpatiëntenverenigingen willen we gaan kijken of we bijeenkomsten deels online en deels live kunnen doen, maar dan wel dichtbij de patiënten. Dus bijvoorbeeld een webinar met een lokaal niercafé waar u verder kunt praten over een onderwerp. Of we denken eraan met een regiovereniging een webinar aan te bieden dat voor iedereen toegankelijk is - iets wat we recent al eens hebben gedaan. Om zoveel mogelijk lotgenotencontact te kunnen realiseren, zullen we extra aandacht besteden aan digitale mogelijkheden daarvoor. Bijvoorbeeld in het NVN-ledenblad Wisselwerking, maar ook via de regionale nierpatientenverenigingen. Daaraan is behoefte, bleek onlangs op onze digitale ledenvergadering.

'Ik ben er trots op dat we met elkaar zoveel activiteiten konden laten doorgaan in 2020.'

Tijdens die ledenvergadering werden de jaarstukken 2020 goedgekeurd, waarvoor onze dank. Ik ben er trots op dat we met elkaar zoveel activiteiten konden laten doorgaan in 2020. Met onze nieuwe voorzitter Dick de Jonge en onze nieuwe penningmeester Jaap Boom gaan we met het bestuur en met u ook van 2021 een mooi jaar maken!

'Onderzoek gaat inzicht geven in het effect van vaccinatie. Maar dat duurt nog even.'

Ook privé vind ik plannen maken best spannend: kunnen we deze zomer weer op pad met de camper? En blijven we in Nederland? In het NVN-ledenblad Wisselwerking van juni vindt u informatie over vakantie in eigen land op een dialysecamping. Ook leuk! Straks ben ik gevaccineerd en wat kan ik dan? Voor iemand zoals ik, die niet tot een risicogroep behoort, is deze vraag al van belang. Voor nierpatiënten is deze vraag extra belangrijk. Onzekerheid over de effectiviteit van de vaccins was in ons webinar begin vorige maand een belangrijk thema. Onderzoeksproject RECOVAC gaat inzicht geven, maar dat duurt nog even.

Ondertussen moeten we met elkaar zorgen zo fit mogelijk te blijven. Dat kunnen we zelf doen!! Doet u mee? Onze leefstijlwebinars komen eraan op 17, 23 en 29 juni (zie de agenda).

Marja Ho-dac is directeur van de NVN. In haar blog geeft zij een kijkje achter de schermen bij de NVN.

Marja's columns verschijnen ook in ons ledenblad Wisselwerking.