Ervaringen delen

Het is niet altijd makkelijk met een arts of maatschappelijk werker te praten over onzekerheden, angsten of problemen. En familie staat er niet altijd voor open of misschien wilt u hen er niet teveel mee belasten.

Daarom kan het prettig zijn uw ervaringen met een andere nierpatiënt te delen. Lotgenotencontact levert vaak begrip, herkenning en erkenning op. En lotgenoten hebben vanuit hun ervaringsdeskundigheid soms oplossingen waar zorgverleners niet op komen.

U kunt op verschillende manieren uw ervaringen delen:

Luistertelefoon

Wilt u graag eens met een andere nierpatiënt praten? Bijvoorbeeld over uw nierziekte? Of over dingen waarmee u in uw leven met een nieraandoening te maken krijgt? Hebt u specifieke vragen of wilt u gewoon uw verhaal kwijt?

De vrijwilligers van de Luistertelefoon weten wat u meemaakt en bieden een luisterend oor.

Bel gratis 0800 – 022 66 67, dit kan ook anoniem.

Bereikbaarheid

Maandag 10.00 - 13.00  en  19.00 - 21.00 
Dinsdag 10.00 - 13.00
Donderdag 13.00 - 16.00
Vrijdag  10.00 - 13.00

nieren.nl

In de community van nieren.nl kunt u in contact komen met andere nierpatiënten. U kunt er ervaringen delen, blogs schrijven en lezen, informatie en tips uitwisselen.

Nieren.nl is ontwikkeld door de NVN en de Nierstichting. Naast de community, vindt u er informatie over nierziekten, behandelingen en het leven met chronische nierschade.

Themadagen

Tijdens onze themadagen is er, naast een inhoudelijk programma, ook altijd gelegenheid met andere patiënten in contact te komen.

Bekijk onze themadagen in de Agenda

Praten met iemand die weet wat je meemaakt

'Waarom ik dit werk al zo lang doe? Ik vind het fijn een luisterend, begripvol oor te bieden aan mensen die gewoon even hun verhaal kwijt willen.'

Lees het verhaal van Bep, vrijwilliger bij de Luistertelefoon: Praten met iemand die weet wat je meemaakt.