Social media

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en wissel ervaringen uit met andere nierpatiënten. U vindt ons op:

Twitter

YouTube

 • Bekijk de filmpjes  van de NVN (o.a. over nierziekten) op YouTube.

Facebook

Spelregels Facebook-groepen

Onze Facebook-groepen zijn veilige ontmoetingsplekken waar je met anderen in contact kunt komen, vragen kunt stellen en je verhaal kunt delen. De groepen zijn bedoeld voor iedereen die het leuk vindt om ervaringen uit te wisselen over alle aspecten van (het leven met een) nierziekte. Kortom, wees welkom!
Om het voor iedereen zo prettig mogelijk te houden, hebben we een paar spelregels:

 • Probeer elkaar positief te benaderen. Onthoud dat geschreven tekst soms anders overkomt dan gesproken woord. Ook ken je elkaar vaak niet en zie je elkaars gezichtsuitdrukking niet. Het is in een geschreven bericht soms minder duidelijk dat iets wellicht als een grapje wordt bedoeld.
 • Het helpt in sommige gevallen als je niet direct reacties of opmerkingen 'afschiet'. Soms moet je dingen even laten bezinken voordat je een reactie typt. Dan blijft het leuk om elkaar te helpen en op elkaar te reageren. Laat iedereen in de groep dus in zijn waarde en geef hem of haar de gelegenheid zijn verhaal doen.
 • Realiseer je dat niet iedereen de zelfde dingen waardeert. De een wil graag ervaringen uitwisselen en de ander wil soms een berichtje met een knipoog. Respecteer elkaar daar ook in en doseer je berichten.
 • Doordat de groep steeds groter wordt, lijken de vragen sneller te 'verdwijnen' naar onderen. Reacties op een bericht zorgen ervoor dat een vraag weer bovenaan belandt.
 • Handig: de vragen in de groep zijn doorzoekbaar. Ben je je vraag kwijt? Rechtsboven op de pagina zit een zoekfunctie. Als je daar zoekt op steekwoorden uit je vraag, of je eigen naam, vind je je zoekgeraakte vraag doorgaans snel terug.


Misschien ten overvloede, maar we melden het toch:

 • De groepen zijn niet bedoeld voor commerciële activiteiten of ter promotie van jezelf, je activiteiten, etc.
 • Het aanbieden van overtollige medicijnen (hoe goed bedoeld ook) kunnen we niet accepteren.
 • Aanstootgevende berichten, scheldwoorden of kwetsende reacties worden niet op prijs gesteld.
 • Let ook op het gebruik van hoofdletters: hele zinnen of berichten in hoofdletters lijkt op SCHREEUWEN.
 • Verder is het niet de bedoeling om in de groepen likes voor je pagina of stemmen voor een wedstrijd te vragen.

Wij halen zulke berichten weg en verwijderen eventueel ook de gebruiker uit de groep. Dit, omdat we de kwaliteit, veiligheid en de discussies van deze groep willen bewaken.

Mocht je toch dingen tegenkomen die je niet prettig vindt of twijfel je ergens aan? Stuur dan even een persoonlijk berichtje naar webmaster@nvn.nl.

Maar bovenal wensen we je veel plezier in onze Facebook-groepen!