14 april: webinar Diabetes en nierziekte


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 07 maart 2022

Diabetesvereniging Nederland, de NVN en de regionale nierpatiëntenverenigingen NefroN, Maxima en Digna nodigen je van harte uit voor een webinar over de combinatie van diabetes en nierziekte/nierschade op 14 april.

Diabetes en nierziekte is een vervelende combinatie. Globaal zijn er twee categorieën te onderscheiden. Door diabetes kunnen je nieren minder goed gaan werken. Nierschade is een van de mogelijke complicaties bij diabetes, dit heet diabetische nefropathie.

Daarnaast kunnen mensen met een nierziekte ook diabetes ontwikkelen. Een van de meest voorkomende vormen is NODAT (nieuw ontstane diabetes na transplantatie). Deze vorm van diabetes kan o.a. veroorzaakt worden door de medicijnen tegen afstoting.

Programma

De volgende twee onderwerpen komen in dit webinar aan de orde:

  • Nierschade als gevolg van diabetes (diabetische nefropathie)
  • Diabetes na een niertransplantatie (NODAT)

Prof. dr. Eelco J.P. de Koning, hoogleraar diabetologie in het LUMC, geeft een inleiding over diabetes en nierziekte. Vervolgens beantwoordt hij, samen met een aantal ervaringsdeskundigen, de vragen die vooraf zijn ingestuurd of tijdens het webinar via de chat binnenkomen.

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is voor iedereen die te maken heeft met de combinatie van diabetes en nierziekte of er meer over wil weten. Je partner en/of een naaste is uiteraard ook van harte welkom deel te nemen.

Bepaal de inhoud van het webinar mee! Stuur een vraag in

Om dit webinar zo goed mogelijk aan te laten sluiten op je (informatie)behoefte zullen de vragen van de deelnemers mede bepalend zijn voor de inhoud. Heb je een vraag? Vul hem dan in op het aanmeldformulier of stuur hem per mail aan jager@nvn.nl.

Om je privacy te beschermen kunnen sprekers niet ingaan op je persoonlijke situatie, maar geven zij in algemene zin antwoord op je vraag. Vragen van dezelfde strekking zullen gebundeld worden.

Informatie

Wil je alvast meer lezen over diabetes en nierziekte? Kijk dan op dvn.nl of nieren.nl

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor het webinar Nierziekte en diabetes met de aanmeldknop onderaan deze pagina.

Vervolgens krijg je een week voor het webinar per e-mail een bevestiging toegestuurd met daarin een link naar Zoom.

 

Ik meld me aan

Datum

14 april 2022
19.30 – 20.45 uur

Toegang

Gratis, meld je wel vooraf aan