Boeken


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Hoe gaat het met je?

‘Hoe gaat het met je?’ beschrijft de opkomst van de patiënten- en gehandicaptenorganisaties. Wat betekenen zij voor de individuele patiënt en voor de maatschappij als geheel vroeger, nu en in de toekomst?

Bestel

'Hoe gaat het met je?' kost € 29,50. Bestellen kan door een e-mail te sturen naar secretariaat@nvn.nl. U ontvangt een factuur.

Delen en omzien

Hans Bart, oud-directeur van de NVN, doneerde in 2013 anoniem een nier. In het boek 'Delen en omzien' vertelt over zijn nierdonatie. Hoe hij ertoe kwam, zijn afwegingen, het onderzoektraject in het ziekenhuis en zijn herstel komen indringend aan de orde.

Zou hij het weer doen? Zijn antwoord is een volmondig ja. Wel zet hij vraagtekens bij het instituut ziekenhuis en pleit hij voor verbeteringen, zodat een donor zich gewaardeerd voelt en niet wordt behandeld als patiënt.

Bestel

Voor alleen de verzendkosten, 5 euro in Nederland, kunt u dit boek bestellen.
Stuur een e-mail naar secretariaat@nvn.nl.

 

Een nierziekte… nou en!

Fotografe Marja Poldermans maakte voor dit fotoboek dubbelportretten van 15 jongeren met een nierziekte. Elk dubbelportret bestaat uit een mooie portretfoto en een foto die de nare kanten van een nierziekte laat zien.

Bestel

‘Een nierziekte… nou en!’ kost € 10,-. U kunt het boek bestellen door een e-mail te sturen naar secretariaat@nvn.nl. U ontvangt een factuur.

Geef mij zo’n kind

In dit vervolg op ‘Een nierziekte… nou en!’ gaat Marja Poldermans in gesprek met ouders van kinderen met een nierziekte. Over de omgang met zorgverleners, altijd alert zijn, de impact op het gezin. Over wat een nierziekte met de relatie tussen de ouders doet. Over overleven, zorgen, loslaten, opstaan en weer verder gaan.

Bestel

‘Geef mij zo’n kind’ kost € 10,-. U kunt het boek bestellen door een e-mail te sturen naar secretariaat@nvn.nl. U ontvangt een factuur.