aHUS


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Op 30 september 2023 was er een themadag over aHUS. Aan de orde kwamen o.a. ziekteverloop, behandelingen en onderzoek. Bekijk hier de opnames en presentaties.

aHUS nu en in de toekomst

Wat is atypische HUS? Hoe ziet het traject van diagnose en behandeling er nu uit? Welke nieuwe onderzoeken en ontwikkelingen zijn er? Deze en andere vragen komen aan bod in de presentatie van Nicole van de Kar. Van de Kar werkt als kinderarts-nefroloog bij het Amalia Kinderziekenhuis van Radboudumc en is met name gespecialiseerd in aHUS en C3G. Ook is zij voorzitter van de landelijke aHUS-werkgroep.

Presentatie

AHUS nu en in de toekomst - Nicole van de Kar

Het ontrafelen van het mechanisme achter het ontstaan van aHUS

Pieter van Paassen, internist-klinisch immunoloog, en Sjoerd Timmermans, nefroloog en klinisch immunoloog in opleiding, vertellen over hun onderzoek om het mechanisme achter het ontstaan van aHUS beter te begrijpen. Ook leggen ze uit wat hun bevindingen kunnen betekenen voor de diagnose en behandeling van aHUS. Zowel Pieter van Paassen als Sjoerd Timmermans werken bij Maastricht UMC+.

Presentatie

Het ontstaan van aHUS - Pieter van Paassen en Sjoerd Timmermans