Word lid


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Waarom lid worden van de NVN?

 • Nier magazine
  Je ontvangt 6 keer per jaar het tijdschrift Nier magazine.
 • Gratis naar themabijeenkomsten
  De NVN organiseert jaarlijks zo’n 20 themabijeenkomsten over medische en sociale onderwerpen. Voor leden zijn deze bijeenkomsten gratis.
 • Persoonlijk advies
  Voor persoonlijk advies op het gebied van werk, inkomen, scholing, kind & gezin kun je terecht bij de juristen/sociaal raadslieden van ons Steun- en adviespunt (STAP).
 • Steun het werk van de NVN
  Je steunt het werk van de NVN, o.a. voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging.
 • Praat mee over het beleid van de NVN 
  Je kunt stemmen over het beleid van de NVN op de Algemene vergadering.
 • Geef advies over de zorg en wetenschap in Nederland
  Leden van onze Patiëntadviesraad praten of denken mee over bijvoorbeeld zorg of wetenschappelijk onderzoek.
 • Collectieve zorgverzekering
  VGZ heeft een collectieve zorgverzekering voor NVN-leden. Zij krijgen korting op de aanvullende verzekeringen en worden gegarandeerd geaccepteerd. Lees meer op www.vgz.nl/nvn.

Lidmaatschap vergoed door zorgverzekering

Goed om te weten: een aantal zorgverzekeraars vergoedt het lidmaatschapsgeld van een patiëntenvereniging via de aanvullende verzekering. Bekijk het overzicht Vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging 2024 van de Patiëntenfederatie Nederland of dit bij jouw zorgverzekeraar het geval is.
NB Het VGZ Gemeentepakket dat in het overzicht wordt genoemd, heeft andere voorwaarden dan de hierboven genoemde collectieve zorgverzekering van de NVN.

Combinatie met lidmaatschap regionale nierpatiëntenvereniging

Ken je het 'dubbellidmaatschap' al? Dan ben je zowel lid van de NVN als van een regionale nierpatiëntenvereniging. In de meeste gevallen betaal je alleen contributie aan de regionale vereniging, niet aan de NVN. Je lidmaatschap van de NVN krijg je er gratis bij! Informeer bij je regionale vereniging of dat het geval is. 

Wil je dubbellid worden? Meld je dan aan als lid bij de regionale vereniging van je keuze en vermeld erbij dat je ook lid van de NVN wilt worden.

Uiteraard is het ook mogelijk om je bestaande lidmaatschap van de NVN of regionale vereniging om te zetten naar een dubbellidmaatschap. Neem ook dan contact op met je regionale vereniging.

Contributie 2023

Soort lidmaatschap

Prijs per jaar

Lidmaatschap

€ 30,-

Partnerlidmaatschap

€ 15,-

Lidmaatschap via RNV

€ 12,- *

Partnerlidmaatschap via RNV

€ 6,- *

Professionals

€ 100,-

Donorlidmaatschap (voor nierdonoren)

gratis

*dit bedrag draagt de regionale nierpatiëntenvereniging (RNV) af aan de NVN als je een dubbellidmaatschap hebt. Je bent dan lid van zowel de NVN als een RNV.

Doe met ons mee

Sta je achter het werk van de NVN? Meld je dan nu aan als lid!

 

Ik word lid

'De NVN behartigt de belangen van alle nierpatiënten.
Daarom ben ik lid'

Bekijk ook