Word lid


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Waarom lid worden van de NVN?

 • Wisselwerking
  Je ontvangt 6 keer per jaar het tijdschrift Wisselwerking.
 • Gratis naar themabijeenkomsten
  De NVN organiseert jaarlijks zo’n 20 themabijeenkomsten over medische en sociale onderwerpen. Voor leden zijn deze bijeenkomsten gratis.
 • Persoonlijk advies
  Voor persoonlijk advies op het gebied van werk, inkomen, scholing, kind & gezin kun je terecht bij de juristen/sociaal raadslieden van ons Steun- en adviespunt (STAP).
 • Steun het werk van de NVN
  Je steunt het werk van de NVN, o.a. voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging.
 • Collectieve zorgverzekering
  VGZ heeft een collectieve zorgverzekering voor NVN-leden. Zij krijgen korting op de basis- en de aanvullende verzekeringen en worden gegarandeerd geaccepteerd. Lees meer op www.vgz.nl/nvn.
 • Lidmaatschap vergoed door zorgverzekering
  Goed om te weten: een aantal zorgverzekeraars vergoedt het lidmaatschapsgeld van een patiëntenvereniging via de aanvullende verzekering. Bekijk het overzicht Vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging 2022 van de Patiëntenfederatie Nederland of dit bij jouw zorgverzekeraar het geval is.
  NB Het VGZ Gemeentepakket dat in het overzicht wordt genoemd, heeft andere voorwaarden dan de hierboven genoemde collectieve zorgverzekering van de NVN.

Combinatie met lidmaatschap regionale nierpatiëntenvereniging

Ken je het 'dubbellidmaatschap' al? Dan ben je zowel lid van de NVN als van een regionale nierpatiëntenvereniging. In de meeste gevallen betaal je alleen contributie aan de regionale vereniging, niet aan de NVN. Je lidmaatschap van de NVN krijg je er gratis bij! Informeer bij je regionale vereniging of dat het geval is. 

Wil je dubbellid worden? Meld je dan aan als lid bij de regionale vereniging van je keuze en vermeld erbij dat je ook lid van de NVN wilt worden.

Uiteraard is het ook mogelijk om je bestaande lidmaatschap van de NVN of regionale vereniging om te zetten naar een dubbellidmaatschap. Neem ook dan contact op met je regionale vereniging.

Doe met ons mee

Sta je achter het werk van de NVN? Meld je dan nu aan als lid!

 

Ik word lid

'De NVN behartigt de belangen van alle nierpatiënten.
Daarom ben ik lid'