Minder moe, meer energie


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Het aantal Nederlanders en Belgen dat zich aanhoudend vermoeid voelt, is tussen 2007 en 2021 verdubbeld. Dit zeggen cijfers van het CBS en onderzoeksorganisatie TNO. Uit een werkdrukonderzoek van de CNV blijkt bovendien dat bijna twee miljoen Nederlandse werknemers tegen een burn-out aan zit - tegenwoordig omschreven als ‘psychische vermoeidheidsklachten’. Dat is maar liefst 1 op de 5 werkenden.

Een training, van Psychologie Magazine in samenwerking met gezondheidszorgpsycholoog Annemarieke Fleming, kan je daarbij helpen. Een online training met korting voor lezers van de online kanalen van de NVN.

Altijd maar ‘aan’ staan

Je krijgt inzicht in je vermoeidheidstriggers en leert weer echt ontspannen met ademhalingsoefeningen en de nieuwe methode ‘Opbouw van reserves’. Van een vermoeid gevoel naar meer energie.

Voor wie is deze training geschikt?

Deze training is voor mensen die zich (aanhoudend) vermoeid voelen en het idee hebben dat de batterij eigenlijk niet – of niet voldoende – oplaadt. Je lontje kan korter worden, waardoor je prikkelbaar en emotioneel kunt reageren, en het vermogen om je goed te concentreren neemt af als je je uitgeput voelt.

Juist het combineren van alles wat je graag doet, zoals werken, studeren, het drukke gezinsleven, een relatie en/of sociale activiteiten, wordt moeizaam of soms zelfs onmogelijk. Deze training helpt je om meer inzicht te krijgen in die vermoeidheid en geeft je tools om je energie weer op te bouwen.

De training is opgebouwd uit korte sessies, met podcasts in plaats van video’s. Zo blijft de hoeveelheid prikkels beperkt en kun je de sessies bijvoorbeeld ook liggend of wandelend volgen.

De training is opgebouwd uit korte sessies, met podcasts in plaats van filmpjes. Zo blijft de hoeveelheid prikkels beperkt en kun je de sessies bijvoorbeeld ook liggend of wandelend volgen.

Chronische (nier)aandoening én vermoeid?

Vaak wordt vermoeidheid automatisch toegeschreven aan de chronische aandoening, maar het is belangrijk om te weten dat dit niet altijd het geval hoeft te zijn. Je kunt je vermoeidheid beïnvloeden; in deze online training leer je hoe je dat doet.


Korting voor jóu

Speciaal voor de Nierpatiënten Vereniging Nederland is een code beschikbaar die 15% korting geeft op de online training. Aanmelden kan via www.psychologiemagazine.nl. Als je de code NVN15 invoert tijdens het bestelproces wordt de korting automatisch verrekend. Je ontvangt na aanmelding direct toegang tot online leeromgeving van de training inclusief bijbehorende podcasts.


 

Meer over vermoeidheid

De NVN besteedt dit jaar extra aandacht aan vermoeidheid bij nierschade. Lees meer over het thema Vermoeidheid