IgA-nefropathie


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Op 30 september 2023 was er een themadag over IgA. Aan de orde kwamen o.a. de laatste ontwikkelingen en ervaringsverhalen over leven met IgA. Bekijk hier de opnames en presentaties.

Laatste ontwikkelingen IgA-nefropathie

Jack Wetzels, als adviseur verbonden aan het expertisecentrum Zeldzame Nierziekten van het Radboud UMC, legde uit wat IgA-nefropathie is, vertelt hoe de huidige diagnose en behandeling eruitzien en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn. Jack Wetzels is landelijk coördinator van een studie met nieuwe geneesmiddelen bij IgA-nefropathie. 

Presentatie

Laatste ontwikkelingen IgA-nefropathie - Jack Wetzels

Ervaringsverhalen

Anita Bruijns kreeg in 2021 de diagnose IgA-nefropathie. Zij gebruikte dit onderwerp voor haar schoolopdracht om beter te begrijpen wat IgA-nefropathie is en hoe zijzelf door het aanpassen van haar leefstijl het beloop kan beïnvloeden. Zij heeft hiervoor ook een enquête gedaan onder IgA-patiënten. De resultaten hiervan licht zij hier verder toe.

Rianne Wolswinkel deelt haar ervaring met haar IgA-behandeling, die in 2019 startte. Balans brengen in leefstijl en voeding spelen hierbij een belangrijke rol. Zij deed dit in samenwerking met haar integratieve nefrologe/diëtiste en haar ayurveda-docente. 

Presentaties

Jouw nier, mijn leven? - Anita Bruijns

Dit helpt mij - Rianne Wolswinkel