Brochures kiezen voor nierfunctievervangende behandeling


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Flyer 3 goede vragen

Om goed samen te kunnen beslissen, helpt het als je als patiënt '3 goede vragen' stelt. Deze vragen nodigen de arts uit goede informatie te geven en een open gesprek met je te voeren.

7 tips voor een goed gesprek

Om je te helpen bij het gesprek met je arts, verpleegkundige, diëtist en maatschappelijk werker, vind je in deze flyer 7 tips. Die kun je gebruiken bij een afspraak in de praktijk, het ziekenhuis en ook voor een online overleg.

Keuzekaart in beeld: Blijvende schade aan uw nieren

Werken je nieren niet goed meer? Dan zijn er verschillende behandelingen. De Keuzekaart in beeld laat met afbeeldingen de verschillende behandelingen zien. 

De Keuzekaart in beeld kun je hieronder bekijken en/of downloaden, je kunt hem niet bestellen.

Keuzekaart Blijvende schade aan uw nieren: mogelijkheden voor een nierfunctievervangende behandeling

Heb je schade aan je nieren en wordt deze schade steeds erger? Deze Keuzekaart kan jou en je arts helpen om de mogelijkheden voor een behandeling die de functie van je nieren vervangt te bespreken.

Keuzekaart Blijvende schade aan uw nieren: nierfunctievervangende behandeling of conservatieve behandeling?

Heb je schade aan je nieren en wordt deze schade steeds erger? Deze Keuzekaart kan jou en je arts helpen om de keuze tussen een nierfunctievervangende behandeling en conservatieve behandeling te bespreken. 

Praten over niertransplantatie

Denk je na over een niertransplantatie, maar heb je nog vragen? Het kan dan helpen om eerst eens te praten met iemand die zelf een niertransplantatie heeft gehad.

In deze flyer lees je hoe je met een ervaringsdeskundige in contact komt.

Heeft u vragen over dialyse?

Ga je dialyseren, maar heb je nog vragen? Het kan helpen om eerst eens te praten met iemand die ervaring heeft met dialyse. ​

In deze flyer lees je hoe je met een ervaringsdeskundige in contact komt.

Brochures bestellen

Ben je nierpatiënt, dan kun je met het formulier hieronder een exemplaar van deze brochures bestellen.
Zorgverleners en regionale nierpatiëntenverenigingen verzoeken we contact op te nemen met ons secretariaat: secretariaat@nvn.nl of 035 – 691 21 28.