Brochures kiezen voor nierfunctievervangende behandeling

Flyer 3 goede vragen

Om goed samen te kunnen beslissen, helpt het als de patiënt '3 goede vragen' stelt. Deze vragen nodigen de arts uit goede informatie te geven en een open gesprek met u te voeren.

Consultkaart Blijvende schade aan uw nieren: mogelijkheden voor een nierfunctievervangende behandeling

Hebt u schade aan uw nieren en wordt deze schade steeds erger? Deze Consultkaart kan u en uw arts helpen om de mogelijkheden voor een behandeling die de functie van uw nieren vervangt te bespreken.

Consultkaart Blijvende schade aan uw nieren: nierfunctievervangende behandeling of conservatieve behandeling?

Hebt u schade aan uw nieren en wordt deze schade steeds erger? Deze Consultkaart kan u en uw arts helpen om de keuze tussen een nierfunctievervangende behandeling en conservatieve behandeling te bespreken. 

www.nierwijzer.nl

Dialyse of transplantatie? De website www.nierwijzer.nl helpt nierpatiënten een keuze te maken voor een nierfunctievervangende behandeling.

Handreiking Samen beslissen

Handreiking Samen beslissen

Handreiking voor zorgverleners met toelichting over de hulpmiddelen bij Samen beslissen en hoe zij die kunnen toepassen in de praktijk.

Brochures bestellen

Bent u nierpatiënt, dan kunt u met het formulier hieronder een exemplaar van deze brochures bestellen.
Zorgverleners en regionale nierpatiëntenverenigingen verzoeken we contact op te nemen met ons secretariaat: secretariaat@nvn.nl of 035 – 691 21 28.