Brochures kiezen voor nierfunctievervangende behandeling


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Flyer 3 goede vragen

Om goed samen te kunnen beslissen, helpt het als de patiënt '3 goede vragen' stelt. Deze vragen nodigen de arts uit goede informatie te geven en een open gesprek met u te voeren.

7 tips voor een goed gesprek

Om u te helpen bij het gesprek met uw arts, verpleegkundige, diëtist en maatschappelijk werker, vindt u in deze flyer 7 tips. Deze kunt u gebruiken bij een afspraak in de praktijk, het ziekenhuis en ook voor een online overleg.

Samen beslissen - Handreiking voor zorgverleners

Toelichting op de hulpmiddelen bij Samen beslissen bij nierfunctievervangende behandeling. Nieuw zijn: Samen beslissen bij beperkte gezondheidsvaardigheden, de Nierfalenkeuzehulp, de Keuzehulp dialyse én het project Ervaringsdeskundige voorlichters.

De handreiking is alleen online te bekijken of te downloaden.

Consultkaart in beeld: Blijvende schade aan uw nieren

Werken uw nieren niet goed meer? Dan zijn er verschillende behandelingen. Deze 'Consultkaart in beeld' laat met afbeeldingen de verschillende behandelingen zien. 

Consultkaart Blijvende schade aan uw nieren: mogelijkheden voor een nierfunctievervangende behandeling

Hebt u schade aan uw nieren en wordt deze schade steeds erger? Deze Consultkaart kan u en uw arts helpen om de mogelijkheden voor een behandeling die de functie van uw nieren vervangt te bespreken.

Consultkaart Blijvende schade aan uw nieren: nierfunctievervangende behandeling of conservatieve behandeling?

Hebt u schade aan uw nieren en wordt deze schade steeds erger? Deze Consultkaart kan u en uw arts helpen om de keuze tussen een nierfunctievervangende behandeling en conservatieve behandeling te bespreken. 

www.nierwijzer.nl

Dialyse of transplantatie? De website www.nierwijzer.nl helpt nierpatiënten een keuze te maken voor een nierfunctievervangende behandeling.

Brochures bestellen

Bent u nierpatiënt, dan kunt u met het formulier hieronder een exemplaar van deze brochures bestellen.
Zorgverleners en regionale nierpatiëntenverenigingen verzoeken we contact op te nemen met ons secretariaat: secretariaat@nvn.nl of 035 – 691 21 28.