Nefrotisch syndroom bij volwassenen en kinderen


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Bij het nefrotisch syndroom (ns) werken de nierfilters (glomeruli) niet goed. Daardoor worden eiwitten uitgeplast en ontstaat er een eiwittekort in het lichaam. Ook houdt het lichaam vocht vast en kunnen een hoge bloeddruk en hoog cholesterol ontstaan. Daardoor raken de nieren nog verder beschadigd en kunnen het bloed niet meer zuiveren. Tijdens de themadag Nefrotisch syndroom bij volwassenen en kinderen (3 juni 2023) vertelden nefrologen over de laatste inzichten over ziekteverloop, behandelingen en erfelijkheid van ns bij volwassenen en kinderen. 

Nefrotisch syndroom bij volwassenen

Internist-nefrologen Rutger Maas en Anne-Els van de Logt delen de nieuwste ontwikkelingen en inzichten in nefrotisch syndroom bij volwassenen. Maas en Van de Logt zijn verbonden aan het expertisecentrum van het Radboudumc in Nijmegen.

Bekijk de opname

Presentatie

Nefrotisch syndroom bij kinderen

Michiel Schreuder (hoogleraar kindernefrologie aan het Radboudumc) deelt info en recente ontwikkelingen rond nefrotisch syndroom bij kinderen. In zijn presentatie gaat hij ook in op de veelgehoorde vraag 'hoe ziet de toekomst eruit van een kind met nefrotisch syndroom?'

Bekijk de opname

Presentaties