5x podcast luisteren


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Luister jij weleens een podcast? We selecteerden verschillende podcasts die allemaal met nierschade hebben te maken.

De Genezers

De genezers is een podcast van RTV Noord, in samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Groningen. Over niertransplantatie, voeding en gezondheid.
Duur: klein half uur, E4 niertransplantatie.

Dier als donor

Onbehaarde apen is de wetenschapspodcast van de landelijke krant NRC. In aflevering 167 staat deze vraag centraal: transplanteren we straks organen van dier naar mens? (Deze podcast is gratis voor abonnees van de NRC)

Duur: 45 minuten

Orgaandonatie: hoe gaat dat in zijn werk?

In deze 44ste aflevering van de podcastserie In Opname van het Erasmus MC neemt orgaandonatiecoördinator Hanneke Hagenaars je mee in het donatieproces. Want hoe gaat een orgaandonatie na overlijden in z’n werk? En wat doet een orgaandonatiecoördinator nou precies?
Duur: half uur

Gezond Gesprek

Wat doen je nieren eigenlijk, naast het verwijderen van afvalstoffen en aanmaken van urine? Nefroloog Marc ten Dam legt het uit in deze podcastaflevering van Gezond Gesprek: Zorg goed voor je nieren.
Duur: 57 minuten

NVN-podcasts

Op website van de NVN vind je podcasts over uiteenlopende onderwerpen die met nierschade hebben te maken. Onder andere een podcast over een bijzondere ziekenhuiskamer. 

Meer persoonlijke verhalen

In het tijdschrift Nier magazine kun je meer verhalen van nierpatiënten lezen.

Wil je kennismaken met Nier magazine? Vraag dan een gratis proefnummer aan.