Syndroom van Alport


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Op 2 september organiseerde de Kennisgroep zeldzame nierziekten een themadag over het syndroom van Alport. Aan de orde kwamen onderwerpen als erfelijkheid en zwangerschap. En de diagnose en behandeling van kinderen en adolescenten met deze zeldzame nierziekte. Bekijk de opnames en de presentaties. 

Overerving en zwangerschap

Hoe zit het met de overerving van het syndroom van Alport? En wat is de impact van zwangerschap op vrouwen met het syndroom van Alport? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de presentatie van Albertien van Eerde (klinisch geneticus en coördinator van het expertisecentrum zeldzame nieraandoeningen UMC Utrecht) en Margriet Gosselink (arts-onderzoeker bij het UMC Utrecht).  

 

Presentaties

Diagnose en behandeling van kinderen en adolescenten met het syndroom van Alport

Martine Besouw legt uit wat het syndroom van Alport is en neemt de huidige stand van zaken door rond diagnose en behandeling bij kinderen en adolescenten. Martine Besouw werkt als kinderarts-nefroloog in het Beatrix kinderziekenhuis van het UMCG.

Presentatie