Zeldzame nierziekten 4 - nefrotisch syndroom


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Op 4 oktober 2021 organiseerde de Kennisgroep zeldzame nierziekten hun vierde themadag van dit jaar, met als onderwerp nefrotisch syndroom bij kinderen en volwassenen. Bekijk hier de opnames, presentaties en handige links.

Nefrotisch syndroom bij volwassenen

Presentatie door dr. Rutger Maas (internist nefroloog) en prof. dr. Jack Wetzels (emeritus hoogleraar). Beiden zijn verbonden aan het expertisecentrum van het Radboudumc in Nijmegen.

Rutger Maas en Jack Wetzels brengen je ieder in een half uur op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in hun vakgebied.

Nefrotisch syndroom bij kinderen

Prof. dr. Michiel Schreuder doet onderzoek naar zeldzame nierziekten, in het bijzonder het nefrotisch syndroom en aangeboren aandoeningen van nieren en urinewegen.
In dit webinar legt Schreuder uit wat het nefrotisch syndroom is en hoe de behandeling eruit ziet. Hij vertelt welke ondersteuning er is vanuit andere disciplines en wat de gevolgen zijn voor het hele gezin. Tot slot brengt hij ons op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten over het nefrotisch syndroom.