Hemodiafiltratie en de shunt


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Nierpatiënten Vereniging Mijnstreken vierde haar 40-jarig bestaan met een webinar in samenwerking met de Nierpatiënten Vereniging Nederland. Aan bod kwamen twee onderwerpen die wat meer uitleg verdienen: hemodiafiltratie en de shunt. Je kunt het webinar nu terugkijken.

Dr. Gaico Verseput, internist-nefroloog bij het Zuyderland Medisch Centrum, legt uit wat hemodiafiltratie precies is en voor wie het geschikt is. Wat is het verschil met hemodialyse? Is de kans op overlijden tijdens dialyse bij hemodiafiltratie echt minder dan bij hemodialyse?

De shunt

Voor hemodialyse moet de dialysemachine worden aangesloten op je bloedbaan. Dat gebeurt via een zogenoemde shunt. Hoe gaat de aanleg en hoe werkt een shunt? Wat zijn nieuwe ontwikkelingen en technieken op het gebied van de shunt? Dr. Nicole Heitink, internist-nefroloog bij het Zuyderland Medisch Centrum, legt alles uit over de shunt.

Dit webinar werd georganiseerd in samenwerking met Nierpatiëntenvereniging Mijnstreken.