14 september: webinar Keuzes rond het levenseinde


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 10 augustus 2023

Nadenken en praten over je levenseinde is niet makkelijk. Maar het is goed om tijdig, juist als je nog in redelijke gezondheid bent, al eens stil te staan bij je wensen voor je laatste levensfase en te praten met je naasten en zorgverlener(s) daarover. Je krijgt dan al snel te maken met onderwerpen als conservatieve behandeling, stoppen met dialyse/behandelen en euthanasie. Wat houden die mogelijkheden in? Wat mag en kan er volgens de wet en hoe leg je je wensen vast? Met wie bespreek je dit? Dit komt allemaal aan de orde in het webinar Keuzes rond het levenseinde.

In het webinar leggen we uit wat proactieve zorgplanning (Advance Care Planning) inhoudt en wat de verschillende keuzes (conservatieve behandeling, euthanasie, stoppen met dialyse, stoppen met behandelen, niet-reanimeren, etc.) precies betekenen. Daarnaast zal de NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde, uitleg geven over wilsverklaringen waarmee je je wensen kunt vastleggen.

Programma

19.30 - 19.35 Opening / Welkom
19.35 - 19.55 Proactieve zorgplanning 
  (Advanced Care Planning)
19.55 - 20.10 Uitleg over keuzes rond het levenseinde
  Gepresenteerd door de NVVE
20.10 - 20.35 Wilsverklaringen (euthanasieverzoek, behandelverbod, 
  niet-reanimerenpenning, gevolmachtigde)
Gepresenteerd door de NVVE
20.35 - 20.45 Beantwoorden van vragen

Stuur je vraag vooraf in en bepaal de inhoud van het webinar mee! 

Heb je een vraag over het onderwerp Keuzes rond het levenseinde? Mail hem dan al vooraf naar jager@nvn.nl. In het webinar wordt (geanonimiseerd) antwoord gegeven op vragen. We kunnen niet ingaan op persoonlijke situaties maar wel de vraag algemeen stellen en beantwoorden.  

Aanmelden   

Je kunt je aanmelden voor het webinar met de knop hieronder. 

Na aanmelding ontvang je direct een bevestiging per e-mail. In de week van de themadag ontvang je meer informatie, zoals de link waarmee je online kunt deelnemen aan het webinar via Zoom. 

 

Ik meld me aan

Organisatoren webinar Keuzes rond het levenseinde

 

Activiteitenpost

  • Bekijk al onze webinars in de Agenda.
  • Wil je op de hoogte blijven van onze themadagen, webinars en andere activiteiten, meld je dan aan voor onze e-mailnieuwsbrief Activiteitenpost.