24 uur op de fiets tijdens Coast to Coast Challenge


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 23 januari 2024

Na het enorme succes van de eerste editie, organiseert de Nierstichting op 29 en 30 juni 2024 voor de tweede maal de Coast to Coast Challenge. Een ultieme uitdaging waarbij de deelnemers in 24 uur, solo of in een team, dwars door Nederland fietsen en maar liefst 500 kilometer weg trappen. 

De urgentie is hoog

Deelnemers aan de Coast to Coast Challenge zamelen vooraf geld in bij vrienden en bekenden die hen willen steunen. Het geld dat zij gezamenlijk bij elkaar fietsen, besteedt de Nierstichting aan de strijd tegen toenemende nierschade. Want, als we niets doen, is nierschade straks doodsoorzaak nummer 5.

Dag en nacht, door weer en wind 

De deelnemers gaan alleen of in een team (eventueel in estafettevorm) deze ultieme uitdaging aan. Ze starten op zaterdag 29 juni vanuit één van de meest noordelijke puntjes van het land: Zoutkamp. Vanuit dit Groningse dorp doorkruisen ze heel Nederland, dag en nacht en door weer en wind, tot na 500 zware kilometers de finishlijn in het Zeeuwse Zoutelande op hen wacht. 

Kortom, de Coast to Coast Challenge is er voor iedereen die een uitdaging niet uit de weg gaat, niet bang is in het donker én zich wil inzetten voor het goede doel. Vorig jaar stonden 100 deelnemers aan de start.

Meer op coasttocoastchallenge.nl

Wil je meer weten over de Coast to Coast Challenge? Op www.coasttocoastchallenge.nl vind je alle informatie over het evenement: het programma, de route en de data van de webinars met alle relevante info voor deelnemers.