Allereerste Nier Magazine is uit!


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 08 april 2024

In dit nummer vertelt Tetje over het grote gezin van 10 waar zij uitkomt. 6 van hen, onder wie Tetje, hebben een erfelijke vorm van de aandoening cystenieren. De 4 ‘gezonde’ broers en zussen willen allemaal graag een nier doneren. Toch betekent dit dat er voor de 6 nierpatiënten binnen het gezin niet genoeg donornieren beschikbaar zijn. Wat nu? 

Je leest het verhaal van Tetje in de allereerste Nier Magazine, dat deze week uitkomt. Nieuwsgierig? Je kunt het ook alvast lezen op deze site: Zes donornieren nodig in één gezin.

En verder 

  • Werk en opleiding. Hoe doe jij dat? Nier Magazine biedt nu én in komende edities een inkijkje in de levens van verschillende nierpatiënten. Ook via podcasts en filmpjes kun je dit jaar volgen hoe hun leven met een nierziekte eruitziet. 
  • Minderen met zout. Praktische en handige tips.   
  • De olifant in de spreekkamer. Als gevolg van nierschade en gebruik van medicatie kun je te maken krijgen met seksuele problemen. Dit blijkt voor zowel zorgverleners als patiënten lastig bespreekbaar. 
  • Is nierschade eerder vast te stellen? Artificial Intelligence (AI) en een urinetest bieden mogelijk uitkomst. 
  • Trakteren kun je leren. 
  • En nog veel meer... 

Gratis voor NVN-leden 

Nier Magazine valt op of rond 11 april 2024 bij NVN-leden en abonnees in de brievenbus.  

Voorheen Wisselwerking 

Nier Magazine kwam voorheen uit onder de naam Wisselwerking. Het februarinummer is de laatste editie die onder deze naam is verschenen.  

Ook Nier Magazine ontvangen? 

Nier Magazine verschijnt 6x per jaar.