Bootcongres 2020

Gepubliceerd op 30 januari 2020

Het bootcongres is de wetenschappelijke voorjaarsvergadering van de Nederlandse Transplantatie Vereniging. Artsen, verpleegkundigen, transplantatiecoördinatoren, onderzoekers, laboratoriummedewerkers, etc. komen er samen om nieuwe ontwikkelingen op het gebied van orgaantransplantatie te bespreken en voordrachten te houden over wetenschappelijk onderzoek.

De laatste jaren worden ook patiënten uitgenodigd om aanwezig te zijn bij dat deel van het congres dat voor hen ook interessant is. Dit jaar is dat op donderdag 5 maart. Deze dag staat grotendeels in het teken van donoren, nabestaanden en getransplanteerden.

Coronavirus

Zoals u niet ontgaan zal zijn, zijn er recent besmettingen met het Coronavirus in Europa alsmede in Nederland geconstateerd. Alle algemene informatie rondom het Coronavirus wordt gecoördineerd door het RIVM. Op de RIVM-website leest u de relevante algemene informatie. Op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BUZA) staat per land een kaart met een risico kleurcode en bijbehorend reisadvies. De situatie kan per dag veranderen. Ook de centra hebben richtlijnen opgesteld voor medewerkers omtrent reizen.

Bent u de afgelopen 14 dagen uit een rood of oranje risicogebied teruggekeerd of heeft u contact gehad met een verdachte COVID-19 patiënt reis dan niet af naar het Bootcongres. Bent u de afgelopen 14 dagen uit een geel risicogebied teruggekeerd, en heeft u luchtwegklachten, reis dan niet af naar het bootcongres. Bij vragen kunt u contact opnemen met het NTV secretariaat.

Openbaar vervoer, route en parkeren

Het Theaterhotel De Oranjerie ligt midden in het centrum van Roermond op korte loopafstand van het station en enkele van de geselecteerde hotels.
Informatie over openbaar vervoer, parkeren en de route naar de congreslocatie vindt u in het programma op bladzijde 6 en op de NTV website.

Parkeren in de parkeergarage van Theaterhotel De Oranjerie is gratis voor hotelgasten.
Als u met de auto komt: laat vooral geen bagage zichtbaar in uw auto achter.

Registreren bij de NTV-balie

U ontvangt hier uw congresbadge en een toegangsvoucher voor de feestavond in de ECI Cultuurfabriek (indien van toepassing)

Bagage en garderobe

er plaatse is een garderobe ingericht inclusief opslag mogelijkheid voor uw bagage, te vinden in het Artiesten Café. Let wel op: Als tussentijds uw bagage wilt ophalen dan kunt u zich melden bij het personeel achter de garderobe-balie in de Wim Sonneveld Foyer.

Deelname onderwijssessie

Deze vindt op donderdagochtend vanaf 08.00 uur plaats. In tegenstelling tot eerdere jaren is inschrijven voor deze sessie niet nodig.

Meer weten of u aanmelden?