Heb jij een familielid met een nierziekte? Wij horen graag jouw verhaal


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to
listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 04 april 2022

Heb jij een kind met een nierziekte? Of heeft een van je ouders een nierziekte? Met jouw ervaringen kun je anderen helpen. Voor de website nierwijzer.nl zoeken wij mensen die willen vertellen over hun leven als naaste van een nierpatiënt.

Op nierwijzer.nl vertellen ruim 40 patiënten hun ervaringen over het leven met een nierziekte. Dat doen ze in korte filmpjes. De NVN ontwikkelt nu een nieuw onderdeel bij nierwijzer.nl, gericht op familieleden of vrienden van nierpatiënten.

De insteek van module voor naasten is hetzelfde: ervaringsdeskundigen vertellen hun verhalen in korte filmfragmenten, ingedeeld in verschillende categorieën. Zodat anderen kunnen leren van hun ervaringen.

Wil jij je ervaringen delen?

Voor het nieuwe onderdeel voor naasten zijn we op zoek naar mensen die geïnterviewd willen worden over hun ervaringen als betrokkene bij een nierpatiënt. We onderscheiden 3 groepen:

  • Ouders van een kind met een nierziekte
  • Volwassen kinderen met een ouder met een nierziekte

Hoe gaat het in z’n werk?

  • We zoeken ongeveer 45 mensen die mee willen werken, verdeeld over de drie groepen.
  • Je wordt geïnterviewd over het samenleven met iemand met een nierziekte. Dat interview wordt opgenomen met een camera.
  • We filmen graag op locatie, omdat de beeld- en geluidskwaliteit dan beter zijn. Dat kan bij jou thuis zijn, maar ook op een andere locatie. Uiteraard nemen we de coronamaatregelen in acht.

Meer informatie

Bekijk de Oproep familieleden van nierpatiënten voor meer informatie.

Aanmelden

Heb jij een partner of familielid met een nierziekte en wil je meewerken aan het nieuwe onderdeel op nierwijzer.nl? Meld je aan bij Hans Bart: bart@nvn.nl. Bij hem kun je ook terecht als je nog vragen hebt.

Bekijk ook

nierwijzer.nl, hulp bij het kiezen voor een nierfunctievervangende behandeling