Hulde! Lintje voor vrijwilligers RNV's


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 28 april 2021

Op 26 april werden Jacob Onrust (Emmen) en Marjolein Bos (Amstelveen) verrast met een koninklijke onderscheiding.

Jacob Onrust

Jacob Onrust is sinds 2001 lid en bestuurslid van Patiëntenvereniging Diacatra Emmen-Beilen. Daarnaast is hij sinds 2004 actief voor de Protestantse Kerk het Anker. En hij is vrijwilliger bij de jaarlijkse rommelmarkt en de onderhoudscommissie. Jakob Onrust was in de veronderstelling dat hij een vergadering zou hebben in het ziekenhuis. En werd meegenomen om nog even langs het gemeentehuis te gaan om een akte te laten ondertekenen. Daar werd hij verrast met de onderscheiding.

Berichtgeving over Jacob Onrust (Dagblad van het Noorden):

  • Dvhn.nl (nieuwsbericht; vrij toegankelijk)
  • Dvhn.nl (interview met Jakob Onrust; alleen toegankelijk voor abonnees)

Marjolein Bos

Marjolein Bos kreeg de Koninklijke onderscheiding onder meer voor haar zeer gewaardeerde vrijwillige inzet voor de NVN. Zij levert vooral in de kennisgroep Zeldzame Nierziekten al jarenlang een belangrijke bedrage. Daarnaast is zij de voorzitter en drijvende kracht achter de patiëntenvereniging Cystinose Groep Nederland, die ze 20 jaar geleden oprichtte. Deze vereniging behartigt de belangen van Cystinose patiënten. Marjolein zet zich hiervoor ook op Europees niveau vrijwillig in.

Berichtgeving over Marjolein Bos (Amstelveens nieuwsblad):

Marjolein Bos en Jakob Onrust