In memoriam: Tony de Ronde


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 07 september 2023

Afgelopen maandag bereikte ons het droevige nieuws dat Tony de Ronde is overleden. Tony was jarenlang een zeer gewaardeerde vrijwilliger bij de NVN.  Hij was een  belangrijke ambassadeur voor nierpatiënten en werd altijd zeer gewaardeerd om zijn positief kritische feedback.

Dit blijkt ook uit de vele reacties op zijn overlijden die wij ontvingen van andere vrijwilligers, artsen en onderzoekers.

Binnen de diverse vrijwilligersgroepen heeft Tony zich jarenlang  onophoudelijk ingezet om de stem van de patiënt te laten horen. Dit deed hij bij ontwikkelingen in de zorg en bovenal bij ontwikkelingen in de wetenschap.

Zijn betrokkenheid bij de NVN bleek ook uit de talloze bezoeken aan themadagen, zoals bijv. de Wetenschapsdag, altijd vergezeld door zijn zus Tanja.

Wij zullen zijn inbreng, humor en aanwezigheid ten zeerste missen en wensen zijn naasten alle sterkte in deze moeilijke tijden.