Lekker, zoutarm koken: tagliatelle met witlof en kipfilet

Gepubliceerd op 23 november 2017

De diëtisten van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein verrassen ons weer met een lekker, zoutarm gerecht; tagliatelle met witlof en kipfilet. Het recept is voor 4 personen.


Tagliatelle met witlof en kipfilet

Ingrediënten

300 gram tagliatelle
600 gram witlof
200 gram champignons
250 gram kip
250 ml crème fraîche
100 gram geraspte kaas (minder zout)
1 ui gesnipperd
3-4 tl oregano
2 teentjes knoflook
peper naar smaak

Bereiden

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd ondertussen de knoflook fijn, halveer de champignons, snipper de ui en snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  • Fruit de knoflook met de ui in een scheutje vloeibare boter. Voeg de kipfilet toe. Voeg de champignons en oregano toe zodra de kipfilet begint te kleuren.
  • Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern.
  • Voeg het witlof toe aan de kip en champignons en bak 2 min. mee.
  • Doe de crème fraîche bij de kip en groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de saus erover. Garneer af met de geraspte kaas.

Bevat per persoon

Eiwit: 30 g
Zout: 0,58 gram (natrium: 215 mg)
Kalium: 865 mg
Fosfaat: 466 mg
Koolhydraten: 29 g

Meer recepten?

Bekijk al onze zoutarme recepten