Lekker, zoutarm koken: tagliatelle met witlof en kipfilet


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 23 november 2017

De diëtisten van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein verrassen ons weer met een lekker, zoutarm gerecht; tagliatelle met witlof en kipfilet. Het recept is voor 4 personen.


Tagliatelle met witlof en kipfilet

Ingrediënten

300 gram tagliatelle
600 gram witlof
200 gram champignons
250 gram kip
250 ml crème fraîche
100 gram geraspte kaas (minder zout)
1 ui gesnipperd
3-4 tl oregano
2 teentjes knoflook
peper naar smaak

Bereiden

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd ondertussen de knoflook fijn, halveer de champignons, snipper de ui en snijd de kipfilet in kleine stukjes.
  • Fruit de knoflook met de ui in een scheutje vloeibare boter. Voeg de kipfilet toe. Voeg de champignons en oregano toe zodra de kipfilet begint te kleuren.
  • Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte in vieren. Verwijder de harde kern.
  • Voeg het witlof toe aan de kip en champignons en bak 2 min. mee.
  • Doe de crème fraîche bij de kip en groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper. Verdeel de tagliatelle over de borden en schep de saus erover. Garneer af met de geraspte kaas.

Bevat per persoon

Eiwit: 30 g
Zout: 0,58 gram (natrium: 215 mg)
Kalium: 865 mg
Fosfaat: 466 mg
Koolhydraten: 29 g

Meer recepten?

Bekijk al onze zoutarme recepten