Nieuwe regels voor het taxivervoer van dialysepatiënten


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 01 februari 2021

Koninklijk Nederlands vervoer (KNV) en de vakbonden FNV en CNV hebben de protocollen voor veilig taxi- en zorgvervoer van mensen uit risicogroepen aangescherpt. Dit betekent onder andere dat volwassenen die in de risicogroepen vallen een chirurgisch mondkapje moeten dragen en dat er maximaal een persoon per bank mag zitten. 

Onder de risicogroepen vallen ook nierpatiënten die per taxi naar het dialysecentrum gebracht worden. De aanpassingen van de protocollen zijn een reactie op adviezen van het Outbreak Management Team (OMT) om mensen uit risicogroepen beter tegen het coronavirus te beschermen. De wijzigingen gaan op maandag 8 februari in.

Regels vervoer

  • Reizigers dragen een chirurgisch mondkapje. Per bank in de taxi zit maximaal één passagier; de passagiers zitten bovendien niet recht achter elkaar. Als het dragen van een mondkapje niet kan, dan moet er voldoende afstand tot de andere inzittenden worden bewaard.
  • Voor leden van hetzelfde huishouden geldt alleen dat zij een niet-medisch mondkapje moeten dragen en voldoende afstand moeten houden als dat mondkapje niet gedragen kan worden.
  • Verder moeten reizigers zoveel mogelijk zelf in- en uitstappen en hun gordel omdoen. De chauffeur kan waar nodig ondersteunen, maar moet dan wel goed de handen reinigen.

Bron: taxipro.nl