NVN start Meldpunt medicijntekort


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 23 februari 2023

Al lange tijd krijgen wij signalen van nierpatiënten over medicijnen die niet op voorraad zijn: noodzakelijke medicijnen worden niet op tijd geleverd of patiënten krijgen zonder overleg een vervangend medicijn. Dat kan invloed hebben op de gezondheid en het dagelijks leven van nierpatiënten.  

Voor de NVN en Nierstichting was dit aanleiding het Meldpunt medicijntekort in het leven te roepen. Daarmee willen we de problemen in kaart brengen die nierpatiënten met hun medicijnen ondervinden. Om welke medicijnen gaat het? En waar zijn de problemen het grootst?

Laat jouw ervaringen weten

Heb jij ook meegemaakt dat je medicijnen niet of laat geleverd worden? Laat het ons weten! Dat kan via de vragenlijst van ons Meldpunt Medicijntekort.  

Het vervolg

Via Patiëntenfederatie Nederland onderhouden we contact met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In januari hebben we in een brief aan de minister onze zorgen geuit over slecht leverbare medicijnen: Continuïteit farmaceutische zorg en geneesmiddelentekorten 

Met de informatie die het meldpunt oplevert, zullen we, ook weer samen de Patiëntenfederatie Nederland, acties richting de politiek ondernemen.

Lees ook