Onderzoek naar gevolgen zorgkosten


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 11 mei 2021

Een chronische ziekte brengt vaak hogere zorgkosten mee. Ieder(in) onderzoekt die zorgkosten bij onder meer nierpatiënten, en de gevolgen van die financiële last op het dagelijks leven. Wilt u uw ervaring delen? Vul dan de vragenlijst in van Ieder(in).

Zorg en ondersteuning moeten voor iedereen betaalbaar zijn. Ook voor mensen die vaker dan gemiddeld zorg en ondersteuning nodig hebben. Zoals mensen met een nierziekte. Ieder(in), een netwerkorganisatie voor mensen met een beperking of chronische ziekte, doet onderzoek naar de zorgkosten van mensen met een beperking of chronische ziekte, zoals nierziekte. Ook onderzoekt Ieder(in) wat de gevolgen zijn op hun financiële situatie, het dagelijks leven en deelname aan de samenleving.

Vragenlijst

Ieder(in) wil graag in kaart brengen waar mensen tegenaan lopen als het gaat over hun zorgkosten. Daarom heeft Ieder(in) een vragenlijst opgesteld die tot en met 24 mei toegankelijk is. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten.

Open de vragenlijst van Ieder(in) 

Alle gegevens worden anoniem verwerkt.

Uitkomsten helpen belangenbehartiging

De vragenlijst is onderdeel van een verkennend onderzoek. Ieder(in) voert verschillende interviews uit met ervaringsdeskundigen. En legt de uitkomsten van de vragenlijst voor aan een deskundigen op het gebied van handicap, armoede en participatie.

Ieder(in) verwacht de uitkomsten van het onderzoek komende zomer te publiceren. De uitkomsten gebruikt Ieder(in) onder meer voor belangenbehartiging, tijdens gesprekken met diverse ministeries.

Meer over Ieder(in): iederin.nl/onze-doelen.