Vacature: Junior coördinator Patiëntenparticipatie zeldzame nierziekte


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 14 augustus 2023

'Van kanker kan je genezen, maar van een nieraandoening niet!' Niet om een vergelijking te maken, want in beide situaties kom je liever niet terecht, maar we realiseren ons vaak niet hoe belangrijk je nieren eigenlijk zijn. Gaat er wat mis met je nieren? Dan heeft dat effect op de rest van je leven. Daarom zet de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) zich al sinds 1977 in voor mensen met een verstoorde nierfunctie, getransplanteerden, nierdonoren en hun naasten. Vierentwintig medewerkers werken samen met circa 170 actieve vrijwilligers en ongeveer 7.000 leden.

Onze missie is duidelijk: Wij ondersteunen mensen met chronische nierschade en hun naasten in het leven met een nierziekte. Op basis van hun behoefte en belangen zodat zij hun leven kunnen vormen zoals zij dat willen. Aan zo’n belangrijke missie werken we niet alleen. We werken samen met de Nierstichting, zorgverleners, farmaceutische bedrijven en alle andere partijen die impact hebben op het leven van nierpatiënten, naasten en donoren. Bij die samenwerking staat patiëntenparticipatie centraal. Wat we doen, doen we met en voor ervaringsdeskundigen. Zij weten immers het beste wat er speelt in het leven van een nierpatiënt, naasten en donoren.

Samen met de Nierstichting vormen wij één werkorganisatie van 12 teams en 6 inhoudelijke thema’s waar we aan werken. Jij komt terecht in team Behoefte en Participatie (B&P).

Het B&P team brengt de behoefte van onze doelgroep in kaart of ondersteunt externe partijen hierbij. Alleen weten wat er speelt is niet voldoende, we ondernemen ook actie. Dat doen we op twee manieren: met patiëntadviesraden (PAR's)/een kennisgroep en innovatieprojecten.

Onze kennisgroep bestaat uit nierpatiënten. Zij richten zich op zeldzame nieraandoeningen, waarvan er ongeveer 70 zijn. De kennisgroep houdt studies en onderzoeken op hun gebied bij, bezoekt, congressen en houdt contact met medisch specialisten. We kijken zoveel mogelijk over de grenzen in samenwerking en projecten. Dat doen we veelal op Europees niveau. Projecten variëren van kleine projecten waarin we praktische hulpmiddelen maken en langlopende consortium trajecten. Allemaal natuurlijk om het verschil te maken in het leven van de nierpatiënt en de mensen om hun heen.

Hier krijg jij energie van

Voor het B&P-team zoeken wij een

Junior coördinator Patiëntenparticipatie zeldzame nierziekte (24 – 32 uur)

In deze functie ligt de focus op het gebied van zeldzame nierziekte. Je gaat aan de slag met de patiënten uit de kennisgroep en weet als geen ander duidelijk te krijgen wat er speelt in het leven van deze patiënten. Samen met je collega’s en patiënten zet je dit om naar concrete acties, die je ook gaat realiseren. Ook ga je met ons (Europese) netwerk in de zorg aan de slag. De verschillende perspectieven breng jij bij elkaar en zo weet jij precies wat we zouden kunnen doen voor onze doelgroep.

Dat klinkt als de gebaande paden bewandelen, maar dat is het juist niet! Jij ziet de kansen om te ontwikkelen, te verbeteren en onze impact te vergroten. Zo vormen de projecten zich en samen met je collega’s in het B&P team bepaal je prioriteit, starten we projecten op, werken we samen om onze teamdoelen te behalen en inspireren we iedereen (intern en extern) met onze successen. Kortom, je hebt duidelijke kernwerkzaamheden en daarnaast laat je jouw enthousiasme los op diverse projecten zoals behoefte-onderzoek, ontwikkeling van hulpmiddelen en opzetten van patiëntenparticipatie in (internationale) samenwerkwerkingsverbanden.

Wat wij vragen

Jij hebt de regie als het gaat om zeldzame nierziekte, daar vertrouwen we op jouw expertise. Daarvoor heb je natuurlijk wel een aantal dingen nodig:

 Je wilt het verschil maken in het leven van nierpatiënten met een zeldzame aandoening;

  • Academisch niveau of HBO+ denk- en werkniveau;
  • Je hebt 1-3 jaar relevante werkervaring;
  • Je bent bekend met projectmanagementmethodieken en hebt ervaring met werken in projectteams;
  • Je hebt kennis van de zorgsector;
  • Behoefteonderzoek ken je als geen ander en weet je te vertalen naar concrete verbetertrajecten;
  • Goede communicatie gaat bij jou vanzelf en je kan je verplaatsen in mensen met een chronische ziekte;
  • Netwerken gaat je gemakkelijk af en belangen kan je goed behartigen;
  • Je bent flexibel en wendbaar. Zorgverleners en patiënten zijn immers niet altijd beschikbaar.

 Dit krijg je van ons

Wij brengen je natuurlijk ook iets! Je wordt onderdeel van een gedreven en gemotiveerde club die er alles aan doet om nierpatiënten, naasten en donoren te helpen. Daarnaast krijg je dit van ons:

  • De kans om impact te maken op het leven van nierpatiënten, naasten en donoren;
  • Een veelzijdig, dynamisch werkveld en zeer betrokken collega’s en nierpatiënten, naasten en donoren;
  • Een praktische organisatie met korte lijnen en directe communicatie;
  • Wij zorgen dat je alle benodigdheden hebt om aan te slag te gaan: laptop, thuiswerkbenodigdheden etc.;
  • Inspiratiesessies, borrels en personeelsactiviteiten waar je enthousiast van wordt.
  • Thuiswerken is bij ons heel normaal en gaan we flexibel mee om. Natuurlijk krijg je daarvoor een thuiswerkvergoeding;
  • Arbeidsvoorwaarden zijn duidelijk en goed geregeld in de CAO Sociaal Werk.
    • Individueel keuze- en loonbaanbudget;
    • Reiskostenvergoeding voor zowel woon-werkverkeer en dienstreizen;
    • Goede pensioenregeling;
    • 22 verlofdagen + vitaliteitsuren op basis van je leeftijd;
  • We starten met een jaarcontract, maar gaan ervanuit dat je daarna voor onbepaalde tijd bij ons blijft;
  • Een salaris conform de CAO Sociaal Werk, schaal 6-7 (€ 2.500 - € 4.000 voor een fulltime dienstverband) op basis van je werkervaring.

Solliciteer!

Zie jij jezelf al helemaal aan de slag gaan in deze functie? Laat ons dat weten door een krachtige motivatiebrief en je CV te sturen naar secretariaat@nvn.nl. Je kunt reageren tot en met 5 september 2023. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 12 september.

Wil je meer weten over deze functie, dan bespreken we dit graag me je. Je kunt contact opnemen met Paul de Raadt (teamleider Behoefte & Participatie) via deraadt@nvn.nl of +31 6 28764829.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Bekijk ook

Onze andere vacatures voor betaalde en vrijwilligersfuncties.