Vandaag in Wisselwerking: Marlon slaat terug


Translate
Select the tekst you want to translate and then choose ‘Translate’. You can choose to listen or to read the translated text.

Gepubliceerd op 10 februari 2022

De nieuwste Wisselwerking is uit. Met daarin een interview met de 25-jarige Marlon. Over dammen, dialyseren en doorzetten.

Tot hij ernstige nierproblemen kreeg, deed Marlon aan freerunning, een uitdagende sport waarbij je al hardlopend en zo vloeiend mogelijk, vaak springend, hindernissen overwint. Vanaf zijn 16e moet hij dialyseren en is intensief sporten niet meer mogelijk. Marlon vult dat gat nu op met dammen: ‘Oersaai, maar ik blijk er goed in.’

Om medische redenen is er geen zicht op een niertransplantatie. Maar ontwikkelingen staan niet niet stil. Pas was er nog een transplantatie van een varkensnier bij een mens. ‘Misschien kan zoiets mij ooit helpen,’ hoopt Marlon. Dammen is niet zijn eindstation, hij wil het liefst weer naar school om een opleiding op te pakken. Maar welke?

Lees hier alvast het interview met Marlon: Marlon slaat terug

En verder in het februarinummer

  • Anneriet heeft geen anti-afstotingsmedicijnen nodig na haar transplantatie. Hoe kan dat?
  • Zij helpen u: een arbeidsdeskundige, een coach, een medisch maatschappelijk werker en een geestelijk (islamitisch) verzorger vertellen wat zij voor nierpatiënten kunnen betekenen.
  • Een heerlijk recept voor ontbijtpannenkoekjes.

Gratis voor NVN-leden

Wisselwerking valt vandaag bij alle abonnees en NVN-leden in de brievenbus.

Ook Wisselwerking ontvangen? Word lid van de NVN, neem een abonnement op Wisselwerking of vraag een proefnummer aan.